Θέματα ασφάλειας και σταθερότητας στη Μεσόγειο, συζήτησαν ο Κοτζιάς με το Λίβυο ομόλογό του




Τις προοπτικές σταθερότητας της Λιβύης, καθώς και επίκαιρα θέματα για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη Μεσόγειο είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν στο πλαίσιο της διμερούς τους συνάντησης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τον Λίβυο ομόλογό του Μοχάμεντ Τάχα Σιάλα.

Μια συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 72ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και ειδικότερα στην έδρα της Μόνιμης Ελληνικής αντιπροσωπείας των Ηνωμένων Εθνών.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης για την κατάσταση ασφαλείας στην Τρίπολη, σε συνάρτηση και με την προοπτική επαναλειτουργίας της εκεί Ελληνικής Πρεσβείας, ενώ εξετάστηκαν και θέματα διμερούς συνεργασίας στους τομείς της οικονομίας, της εκπαίδευσης και της έρευνας.

Ο κ. Κοτζιάς απηύθυνε προσκλήσεις προς τον Λίβυο ομόλογό του να συμμετάσχει στην επόμενη Διάσκεψη της Ρόδου για την Ασφάλεια και Σταθερότητα στη Μεσόγειο, καθώς και στην Διεθνή Διάσκεψη με θέμα «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στην Μέση Ανατολή», τις οποίες ο κ. Σιάλα αποδέχθηκε.

Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ
Περισσότερες ειδήσεις ΗΠΑ εδώ

18/09/2017 22:30
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σ. Αραβοπούλου
Νέα Υόρκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: