Χτυπά άγρια τη Φλόριντα ο κυκλώνας Ίρμα: Ένα εκατομμύριο σπίτια χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα




Θαλάσσια κύματα αναμένεται ότι θα συνοδεύσουν το πέρασμα του κυκλώνα Ίρμα από την Φλόριντα κι εκτιμάται ότι θα προκαλέσουν καταστροφές στις παράκτιες περιοχές, σύμφωνα κυβερνήτη της πολιτείας, Ρικ Σκοτ.

“Είμαι ιδιαίτερα ανήσυχος για την δυτική ακτή,” δήλωσε ο Σκοτ για την δυτική ακτογραμμή της πολιτείας Φλόριντα στον Κόλπο του Μεξικού, καθώς πλησιάζει ο κυκλώνας.

Ο Σκοτ μίλησε σήμερα στο τηλεοπτικό κανάλι Fox News. Αργότερα, ο ίδιος δήλωσε στο ABC News: “Το πέρασμα του κυκλώνα είναι απλά θανατηφόρο.”

Ο ίδιος, δήλωσε ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε να διαθέσει οτιδήποτε χρειαστεί προκειμένου η Φλόριντα ν’ αποκαταστήσει τις ζημιές, από το πέρασμα του κυκλώνα Ίρμα.

Η πορεία του κυκλώνα Ίρμα προς τα δυτικά, είναι “το χειρότερο σενάριο” για μερικές από τις κομητείες στην Φλόριντα, δήλωσε αξιωματούχος της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών των ΗΠΑ (FEMA).

Ένας άντρας που έχασε την ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα με την εμπλοκή ημιφορτηγού, πιστεύεται ότι είναι το πρώτο θύμα του κυκλώνα Ίρμα, στην Φλόριντα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο σπίτια και επιχειρήσεις είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην Φλόριντα, σύμφωνα με την εταιρία διανομής και διαχείρισης της ηλεκτρικής ενέργειας (Florida Power & Light).

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Ρικ Σκοτ ανησυχεί έντονα για το ύψος των θαλασσίων κυμάτων που θα προκαλέσει ο κυκλώνας Ίρμα, καθώς πλησιάζει από την Φλόριντα προερχόμενος από τον Κόλπο του Μεξικού.

Την ίδια ώρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία του Κι Γουέστ απευθύνει έκκληση στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους καθώς οι άνεμοι αναμένεται να γίνουν πολύ επικίνδυνοι. «Εάν οι άνεμοι είναι ήρεμοι, είστε στο μάτι. Μείνετε μέσα. Οι άνεμοι θα γυρίσουν δραματικά και θα γίνουν πολύ επικίνδυνοι. Μείνετε μέσα».

Στο Μαϊάμι έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι τις 19.00. Σε επιφυλακή για τον Ίρμα έχουν τεθεί ακόμα το μεγαλύτερο μέρος της πολιτείας της Τζόρτζια και η πρωτεύουσα Ατλάντα.

Την ίδια ώρα 6,5 εκατομμύρια κάτοικοι της Φλόριντα κλήθηκαν από τις αρχές να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, περισσότεροι από 70 .000 άνθρωποι έσπευσαν σε καταφύγια, ενώ 280.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Οι 29.000 από αυτούς βρίσκονται στα νησιά Κις.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΔΩ

10/09/2017 16:33
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσινγκτον

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: