Σπάνια δημόσια εμφάνιση Άσαντ εκτός Δαμασκού για μουσουλμανική εορτή




Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ πραγματοποίησε δημόσια εμφάνιση εκτός της πρωτεύουσας Δαμασκού, σε μια άλλη πόλη της ομώνυμης επαρχίας, για να συμμετάσχει στην προσευχή για τη μουσουλμανική γιορτή Άιντ αλ Άντχα.

Από την έναρξη του εμφυλίου στη Συρία πριν έξι και πλέον χρόνια, ο Άσαντ έχει μετακινηθεί έξω από την πρωτεύουσα πολύ λίγες φορές. Φέτος ωστόσο, καθώς ο συριακός στρατός σημειώνει νίκες, οι εμφανίσεις του σε επαρχίες όπως η Χάμα στην κεντρική Συρία, αλλά και σε άλλες στα δυτικά έχουν γίνει πιο συχνές.

«Ο πρόεδρος Άσαντ προσευχήθηκε για το Άιντ αλ Άντχα (…) στην πόλη Κάρα», στη δυτική Κάλαμουν κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, ανέφερε στο Twitter η συριακή προεδρία, η οποία ανέβασε και μια φωτογραφία του Σύρου προέδρου γονατιστού μεταξύ των ιερωμένων ενός τεμένους.

Η επίσκεψη του Άσαντ στην περιοχή αυτή έχει συμβολική σημασία, καθώς ο συριακός στρατός και το σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ εκδίωξαν το Ισλαμικό Κράτος από εκεί μόλις την προηγούμενη εβδομάδα.

Η κρατική συριακή τηλεόραση μετέδωσε επίσης εικόνες του Άσαντ χαμογελαστού να δέχεται τις επευφημίες των υποστηρικτών του έξω από το τέμενος.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

01/09/2017 09:38
ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP
Δαμασκός

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: