Σφοδρή επίθεση Θεοχάρους: Ουδέτερη-παθητική η στάση Αναστασιάδη έναντι της Τουρκίας




«Αν η Ε.Ε. είχε πραγματική πρόθεση να επιβάλλει κυρώσεις στη Τουρκία για να εφαρμόσει όχι μόνο τον εκδημοκρατισμό στο εσωτερικό, αλλά και να προστατευθεί ένα κράτος μέλος της που υφίσταται την τουρκική κατοχή θα έπρεπε να αναστείλει την προενταξιακή βοήθεια και να διακόψει την εμβάθυνση της τελωνειακής ένωσης. Δυστυχώς όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα, κανείς δεν ασχολήθηκε με το Κυπριακό εκτός από τους Κύπριους».

Αυτό ανέφερε σε σημερινές της δηλώσεις η πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους, η οποία άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Αναστασιάδη για την ουδέτερη και παθητική στάση της έναντι της Τουρκίας στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έστω και αν πλέον δεν υπάρχει καν ούτε ως δικαιολογία η προσπάθεια διατήρησης ενός καλού κλίματος στις συνομιλίες για το Κυπριακό.

Σύμφωνα με την κυρία Θεοχάρους, η πολιτική του καλού παιδιού και των υποχωρήσεων συνεχίζεται από μέρους της Λευκωσίας, παρόλο που έχει ξεκάθαρα αποτύχει: «Η Κύπρος ποτέ δεν έθεσε θέμα διακοπής των ενταξιακών συνομιλιών της Τουρκίας. Το θέμα είναι σε θεωρητική βάση μόνο στη Λευκωσία, ενώ στα όργανα της Κομισιόν περί άλλων τυρβάζουν οι εκπρόσωποι της Κύπρου», τόνισε.

Όπως εξήγησε καταληκτικά η κυρία Θεοχάρους, «ακόμα και αν η Τουρκία θελήσει να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της Ευρώπης για να συνεχιστούν οι ενταξιακές της συνομιλίες, θα το κάνει γιατί θα θέλει να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Ουγγαρίας, του συνόλου της ΕΕ, αλλά δεν θα το κάνει γιατί θα πρέπει να συμμορφωθεί σε ότι αφορά την Κύπρο. Ξέρει πως αυτή τη στιγμή δεν συνεχίζονται οι ενταξιακές συνομιλίες, όχι επειδή κατέχει την Κύπρο, αλλά γιατί δεν ικανοποιεί τις απαιτήσεις της Γερμανίας. Συνεπώς, εάν ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της Γερμανίας, θα συνεχιστούν οι ενταξιακές συνομιλίες, χωρίς να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της Κύπρου».

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 14/09/2017 13:46

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: