Συγκρατημένη αισιοδοξία για τον πύρινο κλοιό στην Κασσάνδρα: Κόπασαν οι άνεμοι αλλά φοβούνται ενίσχυση την νύκτα…(ανανέωση)




Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη χερσόνησο της Κασσάνδρας στη Χαλκιδική. Η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο. Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από το σημείο της πυρκαγιάς, ο περιφερειάρχης Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, είπε πως «είμαστε σε καλό δρόμο», χαρακτηρίζοντας «ιδιαίτερα θετικό» το γεγονός ότι μετά τις 6 κόπασαν οι ισχυροί άνεμοι. Ωστόσο εξέφρασε έντονη ανησυχία, διότι σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, στη διάρκεια της νύχτας θα ενισχυθούν και πάλι οι βόρειοι άνεμοι.

«Για το λόγο αυτό είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, ελπίζοντας ότι θα καταφέρουμε να θέσουμε την πυρκαγιά υπό έλεγχο, όσο γίνεται νωρίτερα», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας και πρόσθεσε ότι η φωτιά ξέσπασε σε κατοικημένη περιοχή με πυκνό δάσος (κυρίως πεύκα), γεγονός που δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστών.

Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι η φωτιά προκάλεσε καταστροφές σε δύο σπίτια, ενώ στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής, με πολλά μηχανήματα, 15 από τα οποία διέθεσε η Περιφέρεια.

Σημειώνεται ότι η χερσόνησο της Κασσάνδρας συγκεντρώνει ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό τουριστών, αυτή την περίοδο.

Η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα στη Μόλα Καλύβα και πήρε γρήγορα διαστάσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, συνεχίζει το καταστρεπτικό της έργο κατακαίγοντας εκτάσεις πευκοδάσους. Οι φλόγες έφτασαν κοντά σε κατοικίες, χωρίς να έχουν αναφερθεί -πάντως- καταστροφές ή τραυματισμοί ανθρώπων. Πυκνοί καπνοί σκέπασαν την περιοχή και είναι ορατοί από μεγάλη ακτίνα.

Η Πυροσβεστική έσπευσε επί τόπου με ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη φωτιά. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, αυτή τη στιγμή επιχειρούν από αέρος τρία Καναντέρ κι ένα ελικόπτερο, ενώ από το έδαφος 45 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 17 άτομο πεζοπόρο τμήμα και δεκάδες εθελοντές.

Τα εναέρια μέσα πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού, δίνοντας τη δική τους μάχη με το χρόνο, καθώς μόλις πέσει το σκοτάδι θα σταματήσουν τις πτήσεις τους. Στην περιοχή βρίσκονται μηχανήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης συνδράμοντας στο έργο της Πυροσβεστικής.

Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ


22/09/2017 19:06
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: