Προσήλωση στην προσπάθεια στήριξης της πραγματικής οικονομίας, λέει ο Γεωργιάδης




Παραμένουμε προσηλωμένοι στην προσπάθεια στήριξης της πραγματικής οικονομίας, της προσέλκυσης επενδύσεων, της επαφής με τη διεθνή επενδυτική κοινότητα, σε μια προσπάθεια να διασφαλίσουμε ότι η ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας θα εδραιωθεί και θα ενδυναμωθεί περισσότερο, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο του 2ου Cyprus International Investors Summit, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως είναι μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες που ανακάμπτει η οικονομία μας «κι εδώ ακριβώς επικεντρώνεται η προσοχή και η δράση της Κυβέρνησης».

Διαβεβαίωσε δε πως, ως Κυβέρνηση, «δεν πρόκειται να εμπλακούμε σε άγονες αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό ή να μπούμε κι εμείς στην πρακτική της ανταλλαγής συνθημάτων και λαϊκίστικων ανεύθυνων προσεγγίσεων».

Αντιθέτως, συνέχισε, «θα παραμείνουμε προσηλωμένοι σε αυτή την προσπάθεια της στήριξης της πραγματικής οικονομίας, της προσέλκυσης επενδύσεων, της επαφής με τη διεθνή επενδυτική κοινότητα, όπως πράξαμε σήμερα, σε μια προσπάθεια να διασφαλίσουμε ότι η ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας θα εδραιωθεί, θα ενδυναμωθεί περισσότερο, επειδή ξέρουμε πως μόνο έτσι είναι που θα δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες, νέες θέσεις εργασίας και βελτίωση τελικά του βιοτικού επιπέδου των συμπολιτών μας».

Κληθείς να σχολιάσει τους ρυθμούς ανάπτυξης, ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως μέσα από αυτούς «ασφαλώς καταγράφεται και επιβεβαιώνεται η ανάκαμψη της οικονομίας και αυτό που αποκτά σημασία τώρα δεν είναι η διαπίστωση ότι έχουμε ανακάμψει, αυτό το θεωρώ ως δεδομένο και αναγνωρίζεται από τη διεθνή επενδυτική κοινότητα, όπως είμαι βέβαιος αναγνωρίζεται και από τους Κύπριους συμπολίτες μας».

Αυτό που πρέπει να πράξουμε τώρα, υπογράμμισε, είναι να κρατήσουμε σταθερή αυτήν την πορεία, να μην επαναπαυτούμε, να μην επανέρθουμε σε λανθασμένες πρακτικές και σε συνταγές που μας είχαν οδηγήσει στον εκτροχιασμό, ούτως ώστε να ενδυναμώσουμε περισσότερο αυτήν την αναπτυξιακή προοπτική.

Ερωτηθείς για το κλίμα που αποκόμισε κατά την παρουσία του στο συνέδριο, ο Χάρης Γεωργιάδης είπε πως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τους ξένους σύνεδρους/επενδυτές και υπενθύμισε πως τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικές και ξένες επενδύσεις σε μια σειρά παραγωγικών τομέων της οικονομίας μας «και η κάθε επένδυση, αυτό που διαπιστώνουμε, προκαλεί περαιτέρω ενδιαφέρον».

«Η παρουσία κάθε ξένου επενδυτή αποτελεί, κατά κάποιο τρόπο, κράχτη για άλλους ξένους επενδυτές, οι οποίοι είναι σήμερα εδώ, επιζητούν πληροφόρηση, ενημέρωση, θα έχουν τις επαφές τους με κυβερνητικά στελέχη και Κύπριους επιχειρηματίες», συμπλήρωσε.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – Σταύρος Κονιώτης – Κύπρος/ΛΕΜΕΣΟΣ 12/09/2017 11:33

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: