Πρόεδρε, ζήτα από τον ΟΗΕ να αλλάξει την «βάση» του προβλήματος: Είναι θέμα τουρκικής εισβολής και κατοχής!




Του Νίκου Αντωνιάδη* – Νέα Υόρκη   

Το τελευταίο διάστημα προσπάθησα επανειλημμένα, μέσα από στοχευμένες ερωτήσεις, να «μετρήσω» το που στέκει ο ΟΗΕ, σε σχέση με το πρόβλημα μας. Οι ερωτήσεις στηρίχτηκαν στο: «Πώς» ο ΟΗΕ και ο Γ.Γ. επιμένουν σε «περισυλλογή» των μερών, ενώ το πρόβλημα αφορά την «τουρκική εισβολή και κατοχή», με την κατάρρευση στο Κραν Μοντανά να το «φωνάζει»;

Ήξερα πως δεν θα έπαιρνα καθαρές απαντήσεις αλλά μόνον μασημένα λόγια, όμως, ως «αθεράπευτα ρομαντικός», όπως λέει και ο συνονόματος μου Καρβέλας, επέμενα και θα επιμείνω να ρωτώ (σχετικό βίντεο ΕΔΩ).

Τι κερδίζουμε ρωτώντας;

  • Το «κέρδος» είναι η ενημέρωση που παρέχουμε στη Διεθνή Κοινότητα σε σχέση με το πρόβλημα μας (σχετικό άρθρο).
  • Το «κέρδος» είναι πως δείχνουμε στον ΟΗΕ ότι «βλέπουμε» και ξέρουμε ότι κάνει την πάπια (σχετικό άρθρο).
  • Το «κέρδος» είναι ότι διαλαλούμε στη Διεθνή Σκηνή, πως, αν μη τι άλλο, κάποιοι δεν θα αφήσουν την πατρίδα τους να «ξεπουληθεί» για έναν «Άιντε αδειανό» και για έναν Τούρκο αλλοπρόσαλλο που όλοι τα βάζουν πλέον ανοιχτά μαζί του (ακόμη και οι ΗΠΑ και η Γερμανία)! Έναν Τούρκο εισβολέα που συνεχίζει να παραβιάζει καθημερινά τον ουρανό και τη θάλασσα μας, στερώντας μας ακόμη και το δικαίωμα να προσευχηθούμε στις εκκλησίες μας.

Θα μου πείτε: «Ε και ποιος μας ακούει»!

Θα απαντήσω με κάποια ερωτήματα:

  • Ποιος φωνάζει για να μας ακούσουν;
  • Φωνάζουμε αρκετά;
  • Διεκδικούμε αρκετά;
  • Ξέρουμε (αρκετά) τι θέλουμε;

Παράλληλα με τα ερωτήματα προς τον ΟΗΕ, και παρ’ όλες τις δυσκολίες που ήξερα πως θα συναντήσω, είχα ξεκινήσει μόνος, με ένα μήνυμα «παραμάσχαλα», μια επιστολή προς όλα τα μέλη του Νορβηγικού Κοινοβουλίου (και προς τον Νορβηγό, κ. Άιντε), θέτοντας ένα απλό ερώτημα, με την κρυφή ελπίδα να εξαπλωθεί παντού. Το μήνυμα αυτό, πέραν των Νορβηγών, έφτασε πλέον στα μέλη του κοινοβουλίου της Ευρώπης, του Επιτρόπου της και του Γ.Γ. του ΟΗΕ, με την «χαρά της λύπης» να μεγαλώνει! Χαρά, που δεν πήγε χαμένο, λύπη που ακόμη είμαστε υπό κατοχή. Την προσπάθεια αυτή συνέχισε και συνεχίζει ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης, στήριξε και στηρίζει ο Μιχάλης Ιγνατίου (mignatiou.com), ο οποίος από την πρώτη στιγμή μου είπε «προχώρα, θα σε στηρίξω», και επίσης την αγκάλιασαν (και) οι Ευρωβουλευτές Λευτέρης Χριστοφόρου, Ελένη Θεοχάρους και Δημήτρης Παπαδάκης, οι οποίοι συνέβαλαν καταλυτικά, συνυπογράφοντας την επιστολή και προσδίδοντας μια διαφορετική δυναμική, σε μια περίοδο που τόσο έχουμε ανάγκη να ενωθούμε. (Εδώ η σχετική επιστολή.

Η πιο πάνω κίνηση κορυφώθηκε «ζωντανά» στο Ευρωκοινοβούλιο πριν λίγες μέρες, μέσα από το απλό και λογικότατο μήνυμα-ερώτημα της πατρίδας μας, προς όλες τις κατευθύνσεις και το οποίο έχει πλέον διασχίσει τα σύνορα της Ευρώπης και του Ατλαντικού.

Τόσο απλά, ρωτάμε: “Θα αποδεχόσασταν την Τουρκία – με τα στρατεύματα της – εγγυητή της χώρας σας;” (Σχετικό Βίντεο ΠΑΡΑΚΑΤΩ).

Πρόεδρε, τόσο απλά, ρώτα κι εσύ τον Γκουτέρες!

Τόσο απλά, ρώτα τον Πρόεδρο ή τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ!

Τόσο απλά, ρώτα όλους τους ομολόγους σου που θα συναντήσεις.

Πιο απλά δεν γίνεται: «Θα αποδεχόσασταν τα στρατεύματα του εισβολέα να εγγυούνται τη χώρα σας»;

Ακόμη κι αν όλοι κάνουν την πάπια, εσύ θα «περισυλλέξεις» σεβασμό και θα εκθέσεις το πρόβλημα της πατρίδας μας στην σωστή του βάση και όχι στη βάση του «αν», «πότε» και «τι» θα αποφασίσει (και «περισυλλέξει»!) η Τουρκία, η οποία αραιά και που ρίχνει τα ψίχουλα της στους Τ/Κ για να τα κάνουν πέτρες να μας τις «πετάξουν»!

Εύχομαι, κάποια στιγμή να καταλάβουν και οι συμπατριώτες μας Τ/Κ τι γίνεται.

Καλώς να έρθεις Πρόεδρε!

  • Σύμβουλος Πολιτικού Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας

(Πολιτική Ανταγωνιστικότητα και Απόδοση) Μέλος του Αμερικανικού Συνδέσμου Πολιτικών Συμβούλων (AAPC)

Προτεινόμενος για τα Βραβεία Μάρκετινγκ 2016 (ΑΜΑ)

https://www.linkedin.com/in/nicolaosantoniades/

ΣΚΙΤΣΟ του ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΚΟΥΜΑ
ΣΚΙΤΣΟ του ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΚΟΥΜΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: