Η πυραυλάκατος ΣΙΜΙΤΖΟΠΟΥΛΟΣ συμμετείχε σε κοινή άσκηση Έρευνας – Διάσωσης. Από Κυπριακής πλευράς συμμετείχε ένα ελικόπτερο της 460 Μοίρας Έρευνας και Διάσωσης του ΓΕΕΦ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΝ /STR

Πολυεθνική άσκηση με συμμετοχή Αυστρίας, Ελλάδας, Γαλλίας και Ρουμανίας στη Λάρνακα

Πολυεθνική άσκηση αρχίζει τη Δευτέρα στη Λάρνακα, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Άμυνας, στην οποία συμμετέχουν η Αυστρία, η Ελλάδα, η Γαλλία και η Ρουμανία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου `Αμυνας, η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατιωτικής πρωτοβουλίας “Military Erasmus” του Ευρωπαϊκού Κολεγίου Ασφάλειας και Άμυνας (ESDC) σε συνεργασία με τη Στρατιωτική Ακαδημία Theresian της Αυστρίας.

`Οπως αναφέρεται, η άσκηση αποσκοπεί στη δημιουργία μελλοντικών ηγητόρων εφοδιασμένων με τις απαραίτητες ικανότητες και δεξιότητες να αντιμετωπίζουν γρήγορα και επιτυχημένα, οποιαδήποτε κατάσταση τους παρουσιαστεί κατά την εκτέλεση της αποστολής τους.

“Η άσκηση αποτελεί άλλη μια έμπρακτη συνεισφορά της Κύπρου στην προώθηση της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας της ΕΕ”, επισημαίνεται.

Τέλος σημειώνεται ότι το Υπουργείο Άμυνας συμβάλει στην προώθηση των δράσεων του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Άμυνας και Ασφάλειας μέσα από τη συμμετοχή Αξιωματικού στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κολλεγίου.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 17/09/2017 17:29

Be the first to comment on "Πολυεθνική άσκηση με συμμετοχή Αυστρίας, Ελλάδας, Γαλλίας και Ρουμανίας στη Λάρνακα"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*