Πλήρη στήριξη των ΗΠΑ στο Κυπριακό, υποσχέθηκε στον Αναστασιάδη ο Πενς….




Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στο περιθώριο της δεξίωσης του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προς τους αρχηγούς κρατών που συμμετέχουν στην 72η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, όπου μεταξύ των άλλων ο Πενς αναφέρθηκε στην πλήρη στήριξη των ΗΠΑ για συνολική λύση στο Κυπριακό.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην αποτυχία της Διάσκεψης για την Κύπρο στο Κραν Μοντάνα και ενημέρωσε τον Αντιπρόεδρο Πενς για τους λόγους της αποτυχίας αυτής, σημειώνοντας πως αναμένει βοήθεια από πλευράς ΗΠΑ για την επανέναρξη των προσπαθειών επίλυσης του Κυπριακού.

Ο κ. Πενς εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την αποφασιστικότητα του Προέδρου Αναστασιάδη για την εξεύρεση λύσης. Υπογράμμισε ακόμη τη δέσμευση της αμερικανικής Κυβέρνησης για μια συνολική διευθέτηση του Κυπριακού, εντός των παραμέτρων των ψηφισμάτων των ΗΕ.

Σημειώνεται ότι απόψε στις 10 ώρα Ελλάδος ο Πρόεδρος Τραμπ αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Περισσότερες ειδήσεις Κύπρος εδώ

ΚΥΠΕ – Αποστόλης Ζουπανιώτης – ΗΠΑ/Ηνωμένα Εθνη/Νέα Υόρκη 21/09/2017 20:13

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: