“Πυρά” ΕΔΕΚ κατά Αναστασιάδη για τους χειρισμούς στο Κυπριακό: Δεν μας ακούει…




Σε μια λιτή ανακοίνωση το ΕΔΕΚ, επιρρίπτει ευθύνες στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, σχετικά με τις θέσεις της ελεύθερης Κύπρου στο ζήτημα του Κυπριακού στον ΟΗΕ.

Ειδικότερα η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την στάση του επιβεβαιώνει πως δεν τον ενδιαφέρει η ενότητα των πολιτικών δυνάμεων.

Έχει δηλώσει ότι θα προχωρήσει και θα καταθέσει γραπτώς στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ τις θέσεις μας, αλλά εκτιμούμε πως αυτό θα έπρεπε να το είχε συζητήσει και με το Εθνικό Συμβούλιο. Αντί αυτού προτίμησε να αναλάβει προσωπικά την ευθύνη χωρίς να ενημερώσει το Εθνικό Συμβούλιο.

Αυτό αποτελεί ένα πολιτικό ολίσθημα του Προέδρου της Δημοκρατίας ο οποίος ουσιαστικά με τη στάση του αυτή επιβεβαιώνει πως πέρα από την υποβάθμιση του Εθνικού Συμβουλίου δεν τον ενδιαφέρει η ενότητα των πολιτικών δυνάμεων αλλά ούτε και τον ενδιαφέρει να ακούσει απόψεις που ενδεχομένως θα βελτιώσουν τις θέσεις του και θα ενισχύσουν τα διαπραγματευτικά επιχειρήματα τα οποία θα καταθέσει.

Περισσότερες ειδήσεις Κύπρος εδώ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 16/09/2017 09:30

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: