Περίεργη ραθυμία στην διερεύνηση των λιστών φοροφυγάδων, καταλογίζουν οι Οικολόγοι σε Γεωργιάδη




“Με καθυστέρηση ενάμιση χρόνου δίνεται η απάντηση στην ερώτηση του Γιώργου Περδίκη για τους φοροφυγάδες της λίστας Μπόργιανς”, αναφέρει το Κίνημα Οικολόγων.

“Πρόσφατα ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης απέστειλε απάντηση σε ερώτηση που ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, κ. Γιώργος Περδίκης είχε καταθέσει στις αρχές του 2016 αναφορικά με Κύπριους κατόχους καταθέσεων στο εξωτερικό που πιθανώς φοροδιαφεύγουν και συμπεριλαμβάνονται στη λίστα Μπόργιανς. Μια τόσο απλή απάντηση πήρε ενάμιση χρόνο να σταλεί στον βουλευτή. Μήπως για ενάμιση χρόνο δεν έκαναν τίποτα(!);

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών δε μπορούμε παρά να επισημάνουμε τη μεγάλη αργοπορία στην εξέταση ενός κρίσιμου θέματος, όχι μόνο από δημοσιονομική σκοπιά, αλλά αξ` ίσου σημαντικό και για την εμπέδωση του αισθήματος της δικαιοσύνης στους πολίτες.

Μας προκαλεί μεγάλη εντύπωση πως τόσο σε αυτή την περίπτωση, κατά την οποία ο Υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας από τον οποίον η Κύπρος αναμένει συνδρομή και ο οποίος πολλάκις και δημόσια δηλώνει την πρόθεσή του να συνεργαστεί, όσο και στην περίπτωση Φαλτσιανί, όπου ο ίδιος αναφέρει πως δεν του έχει ζητηθεί κανένα συγκεκριμένο στοιχείο, μολονότι το κυπριακό Υπουργείο Οικονομικών ισχυρίζεται το αντίθετο, παρατηρείται μια περίεργη ραθυμία στην εξέταση περιπτώσεων φοροδιαφυγής.

Εμείς θα απευθυνθούμε απευθείας στον κ. Μπόργιανς για να ελέγξουμε την αξιοπιστία της πληροφόρησης από το υπουργείο. Το προηγούμενο του κ. Φαλτσανί που ξεσκέπασε τους Κύπριους αρμόδιους, που έλεγαν στη Βουλή ότι τάχα βρίσκονται σε επικοινωνία μαζί του, μας υποχρεώνει να είμαστε εξαιρετικά επιφυλακτικοί και δύσπιστοι έναντι των κυβερνητικών πηγών πληροφόρησης”, καταλήγει.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 19/09/2017 16:20

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: