Παραβίαση συμφωνίας για εγκλωβισμένους τυχόν “δασμοί” από ψευδοκράτος, λέει ο Φωτίου




Για παραβίαση της Συμφωνίας της 3ης Βιέννης σε σχέση με το ανθρωπιστικό ζήτημα των εγκλωβισμένων, κάνει λόγο ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου, αναφορικά με την ανακοινωθείσα πρόθεση των κατοχικών αρχών για επιβολή «δασμών» στα αγαθά που μεταφέρονται στους εγκλωβισμένους, ενώ αναφέρεται και σε ακόμη μια ενέργεια που εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς της Τουρκίας.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει δηλώσεις του «υπουργού εξωτερικών» Ταχσίν Ερτουγρούλογλου ότι από την 1η Οκτωβρίου θα επιβληθούν «τελωνειακοί δασμοί» για τα αγαθά που μεταφέρουν στους εγκλωβισμένους τα φορτηγά της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ο κ. Φωτίου σημείωσε ότι «ασφαλώς και είναι μια απαράδεκτη εξέλιξη».

Εκτίμησε την ίδια ώρα ότι αυτή η ενέργεια «εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς ενεργειών της κατοχικής δύναμης, που στόχο έχει να εξυπηρετήσει τις δικές της σκοπιμότητες και την υλοποίηση των σχεδιασμών της Τουρκίας, μέρος των οποίων αποτελούσε και το αδιέξοδο που προκλήθηκε στο Κραν Μοντάνα, της Ελβετίας».

Τόνισε παράλληλα ότι «η απόφαση αυτή, αν εφαρμοστεί, παραβιάζει τη Συμφωνία της 3ης Βιέννης και ασφαλώς θα δημιουργήσει και τεράστια προβλήματα στους ίδιους τους εγκλωβισμένους μας».

Ο κ. Φώτιου είπε επίσης ότι τα Ηνωμένα Έθνη έχουν ενημερωθεί γι αυτή την εξέλιξη.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 22/09/2017 12:16

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: