Πανικός: Πάνω από 5,6 εκ. άνθρωποι φεύγουν, κακήν-κακώς από τη Φλόριντα λόγω της “Ίρμα”




Οι αρχές καλούν περισσότερους από 5,6 εκατομμύρια πολίτες να εκκενώσουν τη Φλόριντα, καθώς πλησιάζει ο κυκλώνας Ίρμα, ο οποίος ενισχύθηκε και πάλι, φθάνοντας στην κατηγορία 5 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον.

Αφού άφησε πίσω του τουλάχιστον 19 νεκρούς στο πέρασμά του από την Καραϊβική, ο καταστροφικός κυκλώνας έπληξε την Κούβα στις 06:00 (ώρα Ελλάδος) και κατευθύνεται προς την Φλόριντα.

Τα ξημερώματα το μάτι του κυκλώνα βρισκόταν περίπου 480 χλμ. νοτιοανατολικά του Μαϊάμι, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) των ΗΠΑ.

Ο κυκλώνας Ίρμα ενισχύθηκε ξανά στην κατηγορία 5, βρίσκεται στο κουβανικό έδαφος (NHC)

Ο κυκλώνας Ίρμα, ο οποίος ενισχύθηκε και πάλι, φθάνοντας στην κατηγορία 5 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον, με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 260 χιλιομέτρων την ώρα, άρχισε να πλήττει το έδαφος της Κούβας στις 06:00 (ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε πριν από λίγο το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) των ΗΠΑ.

Το φαινόμενο μετακινείται κατά 20 χιλιόμετρα την ώρα, διευκρίνισαν οι μετεωρολόγοι του NHC.

Ο κυκλώνας Ίρμα, ο οποίος στοίχισε ήδη τη ζωή σε 19 ανθρώπους κατά το πέρασμά του από την Καραϊβική, έφθασε στην Κούβα από το αρχιπέλαγος του Καμαγουέι. Το μάτι του κυκλώνα βρίσκεται 190 χλμ. από την κουβανική πόλη Καϊβαριέν και περίπου 480 χλμ. νοτιοανατολικά του Μαϊάμι της Φλόριντας, σύμφωνα με το NHC.

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο Τραμπ στον Μακρόν  

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τηλεφώνησε χθες στον ομόλογό του της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν για να του εκφράσει τα συλλυπητήριά του για «τις ανθρώπινες απώλειες» στα νησιά του Αγίου Βαρθολομαίου και του Αγίου Μαρτίνου από το πλήγμα του κυκλώνα Ίρμα.

Ο Τραμπ «εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τις καταστροφές και τις ανθρώπινες απώλειες» και προσέφερε την «υποστήριξή του στη γαλλική κυβέρνηση αυτή την τραγική ώρα», αναφέρει ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.

Ο κυκλώνας Ίρμα στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον δέκα ανθρώπους, ενώ άλλοι επτά αγνοούνται, στο γαλλικό τμήμα του Αγίου Μαρτίνου, σύμφωνα με έναν ακόμη προσωρινό απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα χθες οι νομαρχιακές αρχές. Ο απολογισμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί. Εξάλλου, άλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο ολλανδικό τμήμα του νησιού.

Ο κυκλώνας Ίρμα, κατηγορίας 4 στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον, αναμένεται να πλήξει την αμερικανική Πολιτεία της Φλόριντας το πρωί της Κυριακής.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΔΩ

09/09/2017 10:57
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Μαϊάμι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: