Πάλι με την Ελλάδα και τους S-300 ασχολείται ο Ερντογάν για να καλύψει την αγορά των S-400




“Και η Ελλάδα άλλωστε έχει S-300 που είναι επίσης μέλος του ΝΑΤΟ”, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ανέφερε, επίσης, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό PBS, ότι ο ίδιος συζήτησε πολλές φορές με τις ΗΠΑ και τις χώρες του ΝΑΤΟ την αγορά πυραυλικού συστήματος S400 από τη Ρωσία.

Είναι σημαντικό, είπε, για τη δική τους άμυνα το πυραυλικό αυτό σύστημα.

Ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και σε δήλωση του ΓΓ του ΝΑΤΟ ότι κάθε χώρα μπορεί να αποφασίζει ανεξάρτητα για την άμυνά της, προσθέτοντας ότι και η Τουρκία λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλειά της.

Για τις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι η Τουρκία είναι ειλικρινής αλλά περιμένει την ίδια ειλικρίνεια και από την άλλη πλευρά. “Η ΕΕ πρέπει να αποφασίσει αν θα δεχτεί την Τουρκία ή όχι, γιατί δεν γνωρίζω μέχρι πότε μπορούμε να κάνουμε υπομονή. Θα αντέξουμε μέχρι ένα σημείο, αλλά μετά η Τουρκία θα λάβει την απόφασή της”, είπε.

Για το δημοψήφισμα της 25ης Σεπτεμβρίου στο Βόρειο Ιράκ, είπε ότι τα βήματα της Τουρκίας “δεν θα είναι συνηθισμένα”.

Ανέφερε ότι οι κυρώσεις σε βάρος της Περιφερειακής Κουρδικής Διοίκησης του Βορείου Ιράκ θα τεθούν επί τάπητος στη συνεδρίαση του εθνικού συμβουλίου της Τουρκίας και θα ανακοινωθούν με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Προειδοποίησε ότι η Περιφερειακή Κουρδική Διοίκηση του Ιράκ θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη της ό,τι αποφασιστεί.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου – ΤΟΥΡΚΙΑ/Κωνσταντινούπολη 20/09/2017 17:01

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: