ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ που εικονίζει το Κρεμλίνο. EPA, MAXIM SHIPENKOV

Οξύνεται η κόντρα ΗΠΑ-Ρωσίας: Νότα διαμαρτυρίας για έρευνες στη ρωσική εμπορική αποστολή

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επέδωσε νότα διαμαρτυρίας σε Αμερικανό διπλωμάτη στη Μόσχα, σχετικά με την αμερικανική πρόθεση να πραγματοποιηθεί έρευνα στο κτιριακό συγκρότημα της ρωσικής εμπορικής αποστολής στην Ουάσινγκτον, η οποία θα πρέπει να κλείσει σύντομα, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως εκλήθη ο Άντονι Φ. Γκόντφρι, αναπληρωτής επικεφαλής αποστολής στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της πρεσβείας.

Το υπουργείο αποκάλεσε τη σχεδιαζόμενη «παράνομη επιθεώρηση» του ρωσικού διπλωματικού κτιρίου «άνευ προηγουμένου επιθετική ενέργεια» η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τις ειδικές υπηρεσίες των ΗΠΑ για «αντιρωσικές προκλήσεις» μέσω της «εμφύτευσης επικίνδυνων αντικειμένων».

Το κλείσιμο έως τις 2 Σεπτεμβρίου (σήμερα) του προξενείου και των κτιρίων στην Ουάσινγκτον και στη Νέα Υόρκη που στεγάζουν τις ρωσικές εμπορικές αποστολές είναι το τελευταίο σε μια σειρά ανταποδοτικών ενεργειών των δύο χωρών που έχουν ωθήσει τις σχέσεις τους σε ένα νέο μεταψυχροπολεμικό χαμηλό.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΔΩ

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

02/09/2017 15:49
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-Sputnik-AFP
Μόσχα

Be the first to comment on "Οξύνεται η κόντρα ΗΠΑ-Ρωσίας: Νότα διαμαρτυρίας για έρευνες στη ρωσική εμπορική αποστολή"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*