Όχι σε αγωγό ΦΑ μέσω Τουρκίας, λέει η ΕΔΕΚ: Προσπάθεια αναβάθμισης του ψευδοκράτους οι “δασμοί”




“Οι πράξεις και ενέργειες του Ερντογάν να βοηθήσουν κάποιους να αντιληφθούν πως δεν μπορεί να περάσει μέσω Τουρκίας ο αγωγός ΦΑ”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚ.

“Ο Τούρκος πρόεδρος χθες ανάμεσα σε άλλα απείλησε το Ιράκ σημειώνοντας: «θα κλείσουμε και τις κάνουλες του πετρελαίου για να δούμε τότε η Διοίκηση του Βορείου Ιράκ πού θα πουλάει το πετρέλαιο της».

Οι πράξεις και οι ενέργειες του Ερντογάν ελπίζουμε να βοηθούν κάποιους να αντιληφθούν πως η όποια όδευση αγωγού Φυσικού Αερίου προς την ΕΕ μέσω Τουρκίας θα καταστήσει την Τουρκία τον αποκλειστικό ρυθμιστή της ροής του αερίου προς τη Δυτική Ευρώπη με ότι αυτό συνεπάγεται.

Εάν υπάρχουν πολιτικά κόμματα ή και πολιτικοί που εξακολουθούν να έχουν αυτή τη θέση καλά θα είναι να προβληματιστούν και να κάνουν δεύτερες σκέψεις”, αναφέρει.

Σχετικά δε με την απόφαση του ψευδοκράτους να επιβάλει δασμούς αναφέρει: “Η απόφαση του ψευδοκράτους να δασμολογήσει τα προϊόντα που αποστέλλονται στους εγκλωβισμένους, είναι ακόμα μια κίνηση που στοχεύει στη δημιουργία κρατικής οντότητας

Η απόφαση του ψευδοκράτους να δασμολογήσει τα προϊόντα που αποστέλλονται στους εγκλωβισμένους, είναι ακόμα μια κίνηση του κατοχικού καθεστώτος που στοχεύει στη δημιουργία προϋποθέσεων κρατικών αρχών και αρμοδιοτήτων.

Είναι ακόμα μια τάση προς την προσπάθεια αναβάθμισης του ψευδοκράτους.

Αναμφισβήτητα η κίνηση αυτή δεν πρέπει να αφήσει αδιάφορη την κυπριακή κυβέρνηση η οποία δεν πρέπει να αντιμετωπίσει το όλο ζήτημα ελαφρά και επιφανειακά. Αναμένουμε να ακούσουμε τα μέτρα που άμεσα θα πρέπει να λάβει η κυβέρνηση”, καταλήγει.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 26/09/2017 14:13

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: