Ο Σιζόπουλος καταγγέλλει την χρήση υλικών από τα κατεχόμενα για Μακεδονίτισσα




“Το κράτος οφείλει να διερευνήσει σε βάθος το ζήτημα της χρήσης υλικών από τα κατεχόμενα στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας”, αναφέρει ο πρόεδροςτης ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.

“Αναμφίβολα πρόκειται για μια θλιβερή εικόνα. Ανεξάρτητα από την οικονομική πτυχή τίθενται δύο σοβαρά ζητήματα.

Το πρώτο είναι η πολιτική διάσταση του ζητήματος και κυρίως οι αρχές του κράτους οι οποίες έπρεπε να είχαν την ευθύνη για τον έλεγχο της ολοκλήρωσης αυτής της κατασκευής και να ελέγχουν την ποιότητα αλλά και την προέλευση των υλικών.

Το δεύτερο είναι καθαρά θέμα ηθικής και σεβασμού απέναντι σε όλους αυτούς τους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους εναντίον της τουρκικής εισβολής, για να διατηρήσουν την ελευθερία και την ακεραιότητα της πατρίδας μας.

Αυτή τη στιγμή τα μνήματά τους και επιτύμβιες πλάκες προέρχονται είτε από τα κατεχόμενα είτε από την Τουρκία και στην ουσία ενισχύουμε οικονομικά το κατοχικό καθεστώς και εμμέσως πλην σαφώς τα κατοχικά στρατεύματα.

Το κράτος οφείλει να διερευνήσει σε βάθος αυτό το ζήτημα και ήδη έχω ζητήσει το θέμα να εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας την ερχόμενη Πέμπτη ώστε να δοθούν οι δέουσες διευκρινήσεις και να απαντηθούν τα ερωτήματα που τέθηκαν και προηγουμένως”, καταλήγει.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 25/09/2017 13:22

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: