Ο ΠτΔ δεν ενημέρωσε το Εθνικό για επιστολή στον ΟΗΕ για επανέναρξη διαπραγματεύσεων, λέει ο Παπαδόπουλος




Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ουδέποτε είχε ενημερώσει το Εθνικό Συμβούλιο για την πρόθεσή του να αποστείλει επιστολή στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, είπε σήμερα ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

Σε δηλώσεις του το μεσημέρι στο εκλογικό του επιτελείο, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι “ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει δηλώσει σήμερα πως είναι έτοιμος να αποστείλει επιστολή στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις”.

Οφείλουμε να σημειώσουμε, ανέφερε, ότι ουδέποτε είχε ενημερώσει το Εθνικό Συμβούλιο για αυτή του την πρόθεση. “Αλλά οφείλουμε πλέον να ρωτήσουμε δημόσια καθώς αποφεύγει να ενημερώνει το Εθνικό Συμβούλιο το τι θα περιλαμβάνει αυτή η επιστολή. Πάνω σε ποια βάση θα επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις; Αυτή η βάση θα είναι η εκ περιτροπής προεδρία, οι τέσσερις ελευθερίες των Τούρκων; Οι χρήστες που θα παραμένουν μέσα στα σπίτια των προσφύγων μας; Η αριθμητική ισότητα και η θετική ψήφος των Τουρκοκυπρίων για κάθε απόφαση; Αυτά είναι που θα πάμε να συζητήσουμε; Οφείλει ο κ. Αναστασιάδης επιτέλους να σταματήσει τη μυστική διπλωματία και να ξεκινήσει την ενημέρωση του λαού σε ό,τι αφορά το Κυπριακό”, πρόσθεσε.

Αποστολή εγγράφων από Πρόεδρο

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, είπε ότι “στις 4 Αυγούστου είχα αποστείλει αποστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την οποία του ζητούσα να μας αποστείλει συγκεκριμένα έγγραφα που αφορούσαν τις διαπραγματεύσεις”.

Αντί να απαντήσει, σημείωσε, επέλεξε στις 11 Αυγούστου να κοινοποιήσει άλλη επιστολή με την οποία επέστειλε κάποια από αυτά τα έγγραφα που του ζητούσαμε εμείς σε “επιλεγμένους πολίτες, επιλεγμένους δημοσιογράφους και στον κ. Αντρο Κυπριανού”.

Είπε ότι αυτά τα έγγραφα που εμείς είχαμε ζητήσει ήταν έγγραφα, τα οποία είχε δεσμευτεί στο Εθνικό Συμβούλιο να δώσει στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου.

Σημειώνεται επίσης, συνέχισε, ότι τα πέντε από τα επτά έγγραφα, τα οποία έχει αποστείλει σε δημοσιογράφους και στον κ. Κυπριανού δεν τα έχει δώσει στα υπόλοιπα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου.

“Η συμπεριφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας προσβάλει το θεσμό του Προέδρου, προσβάλει το θεσμό του Εθνικού Συμβουλίου αλλά πάνω από όλα προσβάλει τον ίδιο το λαό μας γιατί είναι αδιανόητο να υπάρχουν προνομιούχοι πολίτες που δικαιούνται να έχουν μυστική ενημέρωση στο Κυπριακό αλλά όλος ο υπόλοιπος κόσμος θα πρέπει να παραμένει στο σκοτάδι”, πρόσθεσε.

Ο κ. Παπαδόπουλος είχε σήμερα συνάντηση στο εκλογικό του επιτελείο με εκπροσώπους του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών ΠΟΒΕΚ και στη συνέχεια δέχθηκε και την Πρέσβειρα της Σλοβακίας.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 04/09/2017 13:52

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: