Ο Παναιτωλικός πήρε το διπλό μέσα στην Κρήτη: Κέρδισε 3-0 τον Πλατανιά




Μεγάλη νίκη στην Κρήτη πέτυχε ο Παναιτωλικός επί του Πλατανιά με 3-0, στο ματς με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 6ης αγωνιστικής της Super League. Η ομάδα του Αγρινίου ήταν ουσιαστική στο ματς των «Περιβολίων», εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες και πήρε άνετα τη νίκη με τα γκολ των Ντίας (12′, 79′) και Ρόσα (43′), ενώ ο Πλατανιάς αγωνίστηκε από το 63ο λεπτό με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής (με δεύτερη κίτρινη κάρτα) του Πλιάτσικα.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναιτωλικός ξεκίνησε πολύ δυνατά και κατάφερε να αιφνιδιάσει την άμυνα του Πλατανιά. Συγκεκριμένα στο 12ο λεπτό, έπειτα από κακό διώξιμο του Στανισάβλιεβιτς, που ήταν εντός της περιοχής, ο Μάζουρεκ έκλεψε την μπάλα και στη συνέχεια ο Ντίας από κοντά άνοιξε το σκορ.

Η ομάδα του Αγρινίου, τρία λεπτά αργότερα, έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 0-2. Σέντρα σουτ του Ρότσα, ο Μάζουρεκ που ήταν στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής έκανε την προβολή, αλλά δεν βρήκε καλά την μπάλα, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία.
Επίσης, στο 28′ ο Ντίας βρέθηκε μέσα στην περιοχή και για να σιγουρέψει το γκολ έστρωσε στον Μάζουρέκ, που υπό πίεση, δεν μπόρεσε να τελειώσει καλά τη φάση και έστειλε την μπάλα εκτός εστίας. Ο Πλατανιάς προσπάθησε ν’ αντιδράσει, έχασε κάποιες καλές ευκαιρίες, αλλά ο Παναιτωλικός ήταν και πάλι αυτός που πανηγύρισε. Στο 43ο λεπτό, ο Κλέσιο έστρωσε την μπάλα στον Μπεχαράνο, αυτός άφησε για τον Ρόσα που με φοβερό σουτ έγραψε το 2-0 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Στην επανάληψη η ομάδα της Κρήτης μπήκε αποφασισμένη να πιέσει την άμυνα του Παναιτωλικού. Στο πρώτο τέταρτο είχε τον έλεγχο του αγώνα και προσπάθησε να δημιουργήσει διαδρόμους στην αντίπαλη άμυνα, αλλά στο 63ο λεπτό έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, του Πλιάτσικα.

Ο Παναιτωλικός βρήκε νέους χώρους μετά την αποβολή και άρχισε να απειλεί ξανά με ξαφνικές αντεπιθέσεις την άμυνα του Πλατανιά. Σε μια από αυτές τις προσπάθειες η ομάδα του Μάκη Χάβου βρήκε ξανά το δρόμο στα δίχτυα, καθώς στο 79′ ο Μάζουρεκ «σέρβιρε» στον Ντίας, ο οποίος ανέβασε το σκορ στο 3-0, σφραγίζοντας την πρώτη νίκη του Παναιτωλικού στα «Περιβόλια».

Ο διαιτητής του αγώνα, Γεώργιος Τζοβάρας, έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Βάντερσον, Στάθη – Ρότσα, Μαρινάκη, Μόρα, Μπεχαράνο.

Οι συνθέσεις:

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Δημούτσος, Στανισάβλιεβιτς (46′ Στόιτσεφ), Κοροβέσης (46′ Πατράλης), Στάθης, Βάντερσον, Πλιάτσικας, Πριντέτα, Ενσκικουλού, Ντεβέσα (66′ Κρος), Μπούντνικ.
Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Ρότσα (52′ Τσοκάνης), Μόρας, Μιχάι, Μαρινάκης, Μπεχαράνο (67′ Μπράβο), Μάρκος Πάουλο, Κλέσιο, Μάζουρεκ, Ρόσα (59′ Λόπες), Ντίας.
Δημήτρης Καρακώστας , ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: