Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 0-1 από την Κέρκυρα




 

Ο τραγικός Παναθηναϊκός ηττήθηκε 0-1 από την Κέρκυρα στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Super League, προβληματίζοντας ακόμη περισσότερο με την εικόνα του στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης. Ο Ντένις Επστάιν με το πέναλτι-γκολ που πέτυχε στο 18΄ χάρισε στους νησιώτες του πρώτο εφετινό τους «τρίποντο».

Ομάδα χωρίς αρχή και τέλος ήταν ο Παναθηναϊκός στο νησί των Φαιάκων. Η πρόβλεψη του Μαρίνου Ουζουνίδη μετά τη γκέλα με τον Λεβαδειακό «θα δείτε άλλον Παναθηναϊκό στη συνέχεια» όχι απλά δεν επαληθεύτηκε, αντίθετα οι «πράσινοι» παρά τα νέα πρόσωπα που είχαν στην ενδεκάδα τους (Χίλιεμαρκ, Μουνιέ) ήταν σαφώς χειρότεροι από τα δύο πρώτα ματς με Πλατανιά και Λεβαδειακό. Εάν εξαιρέσει κανείς ένα 10λεπτο μετά το γκολ που δέχτηκαν, που έδειξαν κάποια σημεία ανάκαμψης μεσοεπιθετικά, στο υπόλοιπο διάστημα η ομάδα του Ουζουνίδη ήταν κυριολεκτικά «εξαφανισμένη». Με τέτοιο πρόσωπο όχι απλά δε μπορεί κανείς στο τμήμα να μιλάει για τίτλο, αλλά ούτε καν να το σκέφτεται…

Μία φάση που δεν υπέπεσε στην αντίληση του διαιτητή Παπαδόπουλου και των βοηθών του σημάδεψε το ματς στο 11ο λεπτό, όταν ο Τσάβες ξέφυγε από τον Γρομητσάρη κι ενώ έμπαινε κατά μέτωπο προς το τέρμα ανατράπηκε από τον αμυντικό της Κέρκυρας. Ο ρέφερι του ματς δεν είδε τίποτα, ενώ θα έπρεπε να υποδείξει την παράβαση και να στείλει στ΄ αποδυτήρια τον παίκτη των γηπεδούχων.

Έξι λεπτά μετά, όμως, ο Παπαδόπουλος είδε κανονικά το χέρι του Κουτρουμπή στην περιοχή και υπέδειξε σωστά το πέναλτι υπέρ των «Φαιάκων», που μετέτρεψε σε γκολ ο Επστάιν στο 18΄. Οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία στο 20΄ για να πάρουν ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης, με την προβολή του Παμλίδη να σταματά στο δοκάρι του Βλαχοδήμου.
Παρά το γεγονός ότι οι «πράσινοι» δεν είχαν καθόλου καλή ανάπτυξη και καθαρό μυαλό μετά το γκολ που δέχτηκαν, είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες στη συνέχεια για να ισοφαρίσουν, αρχικά με την κεφαλιά του αμαρκάριστου Λουτσιάνο (30΄) που έφυγε άουτ και στο 32΄ με το πλασέ του Χίλιεμαρκ που απόκρουσε στην έξοδο ο Γιαννακόπουλος και στο «ριμπάουντ» το σουτ του Λουντ πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Με 10 παίκτες κάτω από τη μεσαία γραμμή και τους παίκτες του Ουζουνίδη να μη μπορούν να βρουν ρυθμό στο γήπεδο, οι γηπεδούχοι κράτησαν σχετικά εύκολα το 1-0 στο πρώτο 45λεπτο.
Πριν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο στην επανάληψη ο τεχνικός του «τριφυλλιού» είχε κάνει και τις τρεις αλλαγές του, ωστόσο, τίποτα δεν άλλαξε. Παρά την κλασική ευκαιρία του Καμπέσας στο 79΄, τα λάθη σε όλες τις γραμμές των «πρασίνων» συνεχίστηκαν, με αποτέλεσμα η Κέρκυρα να φτάσει πολύ πιο εύκολα απ΄ ότι θα περίμενε και ο πιο αισιόδοξος οπαδός της στη νίκη, στο ντεμπούτο του Αλέκου Βοσνιάδη στον πάγκο της.

Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος
Κίτρινες: Ντουαλά, Γκομές – Λουτσιάνο, Κουτρουμπής, Κουρμπέλης

ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλ.Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Γρομητσάρης, Ιωάννου, Σπίνουλας, Σοϊλέδης, Γκομές, Επστάιν (79΄ Κόντος), Μπαλάφας, Σιόντης, Ντουαλά, Παμλίδης (69΄ Αρτυματάς)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ.Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιοχάνσον, Χούλτ, Κουτρουμπής, Κολοβέτσιος (67΄ Μολίνς), Κουρμπέλης, Χίλιεμαρκ, Μουνιέ (61΄ Καμπέσας), Λούντ, Λουτσιάνο (46΄ Άλτμαν), Τσάβες

Θέμης Τόγιας , ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: