Ο Κοτζιάς επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην 72η Σύνοδο της Γ.Σ. του ΟΗΕ




Ο Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, θα είναι ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην 72η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ελληνικού ΥΠΕΞ κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη ο κ. Κοτζιάς θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών με ξένους ομολόγους του και θα συμμετάσχει στη Συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε.

Επιπλέον, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών θα παραστεί στην Τριμερή Συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδος-Κύπρου-Αιγύπτου αλλά και στην Τετραμερή Συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδος-Βουλγαρίας-Κροατίας-Ρουμανίας.

Παράλληλα, θα συμπροεδρεύσει με τον Κινέζο ομόλογό του στη Υπουργική Συνάντηση των χωρών μελών του Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών.

Τέλος, ο Υπουργός Εξωτερικών θα παραστεί σε εκδηλώσεις που διοργανώνουν προς τιμήν του το Παγκόσμιο Εβραϊκό Κογκρέσο (World Jewish Congress) και η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής κατά τις οποίες, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ, θα βραβευθεί για τη συνεισφορά του στην ανάπτυξη ειρηνικής προοπτικής στη Μέση Ανατολή και στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, αντίστοιχα.

Ο κ. Κοτζιάς θα ολοκληρώσει την παρουσία του στη Νέα Υόρκη με την ομιλία του στη Γ.Σ. του ΟΗΕ στις 22 Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά επί πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα που δεν θα παραστεί ο ίδιος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ/Ελλάδα/Αθήνα 15/09/2017 17:02

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: