Ο αλαζονικός Ερντογάν θυμήθηκε τη …”Ναυμαχία της Πρέβεζας”: “Κηρύξαμε την υπεροχή σε όλο τον κόσμο”, λέει…




Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν έδειξε πάλι την αλαζονεία του, με αφορμή “την ημέρα της 479ης επετείου της Ναυμαχίας της Πρέβεζας”, όπου όπως ισχυρίζεται ο στόλος της Οθωμανικής αυτοκρατορίας σημείωσε μεγάλη νίκη επί των σταυροφόρων. Είπε ότι οι ναυτικές δυνάμεις της Τουρκίας, υπό την διοίκηση του Μπαρμπαρός Χαιρεττίν Πασά έγραψαν ιστορία το 1538 στην Πρέβεζα, αναφέρει η TRT.

Ο κ. Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι ο τουρκικές ναυτικές δυνάμεις με τη νίκη αυτή …κήρυξαν την υπεροχή και την κυριαρχία σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι οι ναυτικές δυνάμεις με τη δύναμη και εμπιστοσύνη που απόκτησαν συνεχίζουν να δημιουργούν υπερηφάνεια στον τουρκικό λαό.

Ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ στο μήνυμα του είπε ότι η νίκη αποτέλεσε ένα από τα σημεία καμπής για την ιστορία των τουρκικών ναυτικών δυνάμεων. Ο ίδιος είπε ότι το πολεμικό ναυτικό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας με 122 πλοία υπό την αιγίδα του Μπαρμπαρός Χαιρεττίν Πασά στις 27 Σεπτεμβρίου 1538 νίκησε το Πολεμικό Ναυτικό των Σταυροφόρων με 262 πλοία.Ο κ. Γιλντιρίμ είπε ότι η νίκη έχει ενισχύσει πλήρως την τουρκική κυριαρχία στη Μεσόγειο και απέδειξε τη δύναμη των ναυτικών δυνάμεων όπως και το θάρρος και τον ηρωισμό των μελών των ναυτικών δυνάμεων.

Ο κ. Γιλντιρίμ σημείωσε ότι οι ναυτικές δυνάμεις και σήμερα με σύγχρονο και προηγμένο εξοπλισμό συμβάλλουν στην άμυνα της χώρας. Από την αλλη ο κ. Γιλντιρίμ είπε ότι η Τουρκία με την έμπνευση από το παρελθόν ενδυναμώνει τη θέση της με τις ναυτικές δυνάμεις.

Ο Επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, Χουλούσι Ακάρ στο μήνυμα του εξέφρασε την υπερηφάνεια και ευτυχία του με αφορμή τη συγκεκριμένη ημέρα της νίκης. Ο κ. Ακάρ εξέφρασε την πίστη του στις ναυτικές δυνάμεις της χώρας ότι θα προστατέψουν τη χώρα με εξειδικευμένη ανθρώπινη δύναμη, με επενδύσεις που κάνουν στον τομέα της εκπαίδευσης επίσης με εθνικές δραστηριότητες σχεδιασμού και παραγωγής που φέρνουν σε πρωτοποριακή θέση την εθνική αμυντική βιομηχανία.

Ο κ. Ακάρ συνέχισε ότι οι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις συνεχίζουν το δρόμο προς τον στόχο που έδειξε ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Ο Επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, εξίσου αλαζονικός με τον Ερντογάν, επανέλαβε για άλλη μια φορά την πίστη του προς τα μέλη των ναυτικών δυνάμεων ότι είναι έτοιμοι για νέες επιτυχίες και στο μέλλον.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: