Νέα ευρήματα για τον καρκίνο του παχέως εντέρου και τη λήψη ασπιρίνης. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ. EPA/TONI ALBIR PLEASE REFER TO ADVISORY NOTICE (epa05913068) FOR FULL PHOTO ESSAY TEXT

Νέα ευρήματα για τον καρκίνο του παχέως εντέρου και τη λήψη ασπιρίνης

Καλά αλλά και άσχημα νέα για την ασπιρίνη και τον καρκίνο του παχέος εντέρου περιλαμβάνονται σε νέα μελέτη που είδε το φως της δημοσιότητας.

Με βάση τα ευρήματα, η καθημερινή χρήση ασπιρίνης – που είναι γνωστό ότι μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου – θα μπορούσε να καταστήσει τη νόσο πιο δύσκολη για θεραπεία αν αυτή εμφανιστεί.

Τα νέα ευρήματα που βασίζονται στη λεγόμενη μέθοδο της μαθηματικής μοντελοποίησης, αν επιβεβαιωθούν στατιστικά και στο εργαστήριο, θα σήμαινε ότι η ικανότητα της ασπιρίνης να αποτρέψει τον καρκίνο του παχέος εντέρου μπορεί να επιφέρει απαράδεκτα υψηλό κόστος.

Η τακτική λήψη ασπιρίνης “έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη συχνότητα (εμφάνισης) διαφόρων μορφών καρκίνων” συμπεριλαμβανομένου του παχέος εντέρου, σημειώνουν οι επιστήμονες που συνέταξαν την μελέτη στο Journal of the Royal Society Interface.
Αλλά ταυτόχρονα, το φάρμακο μπορεί να καταστήσει τον καρκίνο «πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί θεραπευτικά», πρόσθεσαν.

Άλλες μελέτες, εν τω μεταξύ, έχουν εξετάσει την επίδραση της ασπιρίνης απευθείας στα καρκινικά κύτταρα στο εργαστήριο, δείχνοντας ότι το κοινό παυσίπονο μπορεί να επιβραδύνει το ρυθμό της κυτταρικής διαίρεσης και να ενισχύσει τον θάνατο των κυττάρων.

ΑΛΛΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων – Γαλλία/ΠΑΡΙΣΙ 06/09/2017 09:10

Be the first to comment on "Νέα ευρήματα για τον καρκίνο του παχέως εντέρου και τη λήψη ασπιρίνης"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*