Νέα χρυσή σελίδα στην Ευρώπη: O Απόλλωνας, 2-2 με την Εβερτον στο Γκούτισον Πάρκ




Παραδίδοντας δείγμα σύγχρονου ποδοσφαίρου, χωρίς κόμπλεξ αφού σε κανένα στάδιο του αγώνα επιδίωξε να παίξει αμυντικά, ο Ευρωπαίος Απόλλων απέσπασε την Πέμπτη το βράδυ ισοπαλία 2-2 από την Εβερτον στο Γκούντισον Παρκ, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να διεκδικήσει ακόμη και την πρόκριση στον όμιλο του.

Για μεγάλα διαστήματα του αγώνα η λεμεσιανή ομάδα ήταν χάρμα ιδέσθαι, ειδικά με τη συγκρότηση που είχε τόσο στην αμυντική λειτουργία όσο και στη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση. Ο Απόλλων μπήκε δυνατά στον αγώνα και στο 12` ο Μάγκλιτσα από δεξιά βρήκε τον Σαρδινέρο που έκανε την προβολή, ο Πίκφορντ απέκρουσε ασταθώς και ο Ισπανός έσπρωξε την μπάλα στα δίκτυα κάνοντας το 0-1 δίνοντας την ευκαιρία στους εκατοντάδες οπαδούς της ομάδας που κέρδισαν τη μάχη της κερκίδας να ξεσπάσουν σε πανηγυρισμούς.

Και ενώ ο Απόλλωνας έλεγχε τον αγώνα, ένα τραγικό λάθος του εκ των κορυφαίων της ομάδας Γιούστε-απρόσεκτο γύρισμα στον Βάλε- έδωσε την ευκαιρία στον Ρούνει να μπει με τη μπάλα στα δίκτυα και να κάνει το 1-1, σκορ με το οποίο οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Στο β` ημίχρονο η Εβερτον,  που το ρόστερ της με βάση της το transfer markt είναι αξίας 320 εκ. ευρώ!, μπήκε δυνατά με στόχο να πάρει το προβάδισμα ωστόσο η άμυνα του Απόλλωνα κρατούσε. Μια στιγμή ολιγωρίας όμως έδωσε την ευκαιρία στον Βλάσιτς στο 66` με εύστοχο πλασέ να δώσει το προβάδισμα στην αγγλική ομάδα.

Η αποβολή του Ροπέρζ στο 86` δημιούργησε την εντύπωση πως ο Απόλλωνας θα παρέδιδε τα όπλα ωστόσο οι παίκτες του σπουδαίου Σοφρώνη Αυγουστή δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Βγήκαν μπροστά, δείγμα του ψυχισμού αυτής της ομάδας και στο 88` κέρδισαν φάουλ έξω από την περιοχή της Εβερτον. Το εκτέλεσε ο Πέδρο και ο παρολίγον μοιραίος Γιούστε με έξυπνη πισινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Πίκφορντ μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς από την απολλωνίστικη κερκίδα. 2-2!

Στο 90` ο σπουδαίος Μπρούνο Βάλε, έκανε ίσως μια από τις πιο δύσκολες αποκρούσεις που είδαμε ποτέ στα ευρωπαϊκά γήπεδα, αποσοβώντας εξ επαφής και με υπερπροσπάθεια το 3-2 σε καρφωτή κοντινή κεφαλιά του Κάλβερτ-Λιούιν.

Στον άλλο αγώνα του ομίλου η Ατλάντα απέσπασε ισοπαλία 1-1 μέσα στη Γαλλία από τη Λυών.

Έβερτον: Πίκφορντ, Σνάιντερλιν, Μπέινς, Γουίλιαμς, Σάντρο (67` Κάλβερτ-Λιούιν), Χόλγκεϊτ, Κένι, Ντέιβις (67` Κλάασεν), Σίγκουρτσον, Γκιέγιε (46` Bλάσιτς), Ρούνι
Απόλλων: Βάλε, Πέδρο, Γιούστε, Ρομπέρζ, Βασιλείου (84` Ζελάγια), Σακέτι (77` Ζάντερ), Άλεφ, Άλαν, Γιάκολις (61` Σκέμπρι), Σαρδινέρο, Μάγκλιτσα

ΚΥΠΕ – Γιώργος Χριστοδουλίδης – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 29/09/2017 00:28

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: