Με το “Βραβείο Ελευθερίας” τιμούν τον Νίκο Κοτζιά απόψε οι Κύπριοι Απόδημοι των ΗΠΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ. Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης (Δ) με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Κοτζιά (Α). ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΑΝΑΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Με μία μεγάλη εκδήλωση και ένα σημαντικό βραβείο τιμά απόψε η Ομοσπονδία Κυπρο-Αμερικανικών Οργανώσεων τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Το “Βραβείο Ελευθερίας” απονέμεται ετησίως σε άτομα με παραδειγματική προσφορά στα εθνικά συμφέροντα και την ασφάλεια της Κύπρου, και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών επέδειξε, κατά την άποψη των Ελληνοκυπρίων της Αμερικής, πατριωτισμό και αταλάντευτη στάση στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.

Το πρόγραμμα του κ. Κοτζιά είναι σήμερα, μία ημέρα πριν την αναχώρηση για την Αθήνα, ιδιαίτερα γεμάτο. Από το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει σημαντικές επαφές, στο περιθώριο της της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 72ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, με πρώτη συνάντηση αυτή με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Θα ακολουθήσει η Υπουργική Συνάντηση των χωρών-μελών του Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών, στην οποία θα συμπροεδρεύσει με τον Κινέζο ομόλογό του. Ένα Φόρουμ στο οποίο η ελληνική διπλωματία και ιδιαίτερα ο υπουργός δίνει μεγάλη σημασία, και το οποίο συστάθηκε με ελληνική πρωτοβουλία, στην Αθήνα τον περασμένο Απρίλιο.

Η χθεσινή ημέρα, εξ ολοκλήρου αφιερωμένη σε διμερείς επαφές, ολοκληρώθηκε με την ιδιωτική συνάντηση που είχε ο κ. Κοτζιάς με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ αργά το βράδυ, μετά τις συναντήσεις που είχε με τους ομολόγους του της Αρμενίας, του Λιβάνου και της Κολομβίας, καθώς και με τον υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας Ντιτμίρ Μπουσάτι.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

21/09/2017 15:19
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σοφία Αραβοπούλου
Νέα Υόρκη

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: