“Κορώνες” από τον ΔΗΣΥ για δηλώσεις του ΑΚΕΛ, σχετικά με τον Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά




Ο Δημοκρατικός Συναγερμός αναφέρει ότι το ΑΚΕΛ σε δική του ανακοίνωση προσπαθεί να βρει αφορμές και αιτιάται ότι δήθεν δεν παραθέσαμε σε δική μας ανακοίνωση ολόκληρη τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η ουσία είναι μία και την ξέρει ο κόσμος όλος. Στην Ελβετία οι διαπραγματεύσεις δεν ήταν δυνατό να καταλήξουν σε συμφωνία εξαιτίας των θέσεων της Τουρκίας. Όλοι είδαν τον κ. Τσαβούσογλου να απαιτεί να μείνει η Κύπρος δεμένη με εγγυήσεις και η Τουρκία να έχει στρατό και επεμβατικά δικαιώματα και μετά την συμφωνία.

Αυτό ακριβώς δήλωσε και διευκρίνησε πολλές φορές και ο κ.Κοτζιάς. Μήπως δεν ήταν ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών που μας πληροφόρησε ότι ο κ.Τσαβούσογλου του εξήγησε ότι ζητούν επεμβατικά δικαιώματα για να τα ασκήσουν; Είναι το ΑΚΕΛ που αμφισβητεί αυτή την ολοφάνερη αλήθεια (και μαζι και τα όσα δήλωσε ο κ.Κοτζιάς).

Το ερώτημα που δεν απαντά ποτέ το ΑΚΕΛ επανέρχεται: αμφισβητεί τις σαφείς δηλώσεις τόσο του ΥΠΕΞ όσο και του πρωθυπουργού της Ελλάδας ότι η Τουρκία δεν άφησε στο Κραν Μοντανά περιθώριο συμφωνίας;

Ας πάψει να αφήνει συνεχώς σκιές -δεν οφελεί έτσι ούτε τις κοινές θέσεις Κύπρου-Ελλάδας, αλλά ούτε και αυτή την προσπάθεια για μια αποδεκτή λύση.

Περισσότερες ειδήσεις Κύπρος εδώ


ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 18/09/2017 19:23

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: