Υποχώρησε φράγμα στο Πουέρτο Ρίκο λόγω του κυκλώνα Μαρία: Χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους




Περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι έλαβαν εντολή να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους σε μια περιοχή στο βορειοδυτικό Πουέρτο Ρίκο, όπου ένα φράγμα υποχώρησε εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών που προκάλεσε ο κυκλώνας Μαρία, στον οποίο αποδίδονται πλέον 13 θάνατοι σε αυτή την περιοχή των ΗΠΑ, γεγονός που αύξησε σε 33 το σύνολο των θυμάτων σε όλη την Καραϊβική.

Το φράγμα Γουαχατάκα, στο βορειοδυτικό τμήμα της νήσου, υποχώρησε μετά το μεσημέρι της Παρασκευής προκαλώντας ξαφνικές πλημμύρες και μια “εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση” κατά μήκος του ομώνυμου ποταμού, ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία του Πουέρτο Ρίκο, η οποία εξέδωσε επείγουσα προειδοποίηση για τον κίνδυνο πλημμυρών ως τις 09:00 (ώρα Κύπρου) του Σαββάτου.

Οι κάτοικοι σε “όλες τις περιοχές γύρω από τον ποταμό Γουαχατάκα πρέπει να απομακρυνθούν αμέσως. Οι ζωές τους βρίσκονται σε κίνδυνο”, τόνισε η μετεωρολογική υπηρεσία μέσω Twitter.

Ο κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο, Ρικάρδο Ροσεγιό, λίγο αργότερα έδωσε εντολή να απομακρυνθούν περίπου 70.000 άνθρωποι από την περιοχή.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΑΠΕ – Πουέρτο Ρίκο/ΣΑΝ ΧΟΥΑΝ 23/09/2017 08:49

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: