Η τρίτη αποτυχημένη προσπάθεια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου: Ανώμαλη προσγείωση των Παναθηναϊκών




Μέσα σε διάστημα 3.5 ετών ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αναγκάζει τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, αρχικά να «πετάξουν στα σύννεφα» κι εν συνεχεία να «προσγειωθούν ανώμαλα»… στην πραγματικότητα.

Κανείς δεν αμφισβητεί τα αισθήματά του για το σύλλογο, ούτε το τι έχει προσφέρει ο ίδιος, αλλά και η οικογένειά του, οικονομικά, στο τμήμα μπάσκετ όλα αυτά τα χρόνια που διοικούν το τμήμα.

Κανείς επίσης δεν αμφισβητεί ότι εάν είχε στα χέρια του και την ΠΑΕ, αλλά και τον Ερασιτέχνη, οι επιτυχίες που θα συνοδεύονταν θα ήταν σαφώς μεγαλύτερες και περισσότερες από αυτές που βιώνουν η «μάνα του λόχου» και το ποδοσφαιρικό τμήμα την τελευταία 20ετία.

Το αποτέλεσμα, όμως, είναι αυτό που μετρά, κακά τα ψέματα και ο διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ το μόνο που έχει καταφέρει από τον Φεβρουάριο του 2014 έως και σήμερα είναι να γεμίσει τρεις φορές με ελπίδες τους χιλιάδες φίλους του «τριφυλλιού» για καλύτερες ημέρες και στο τέλος να τους «αδειάσει» από αυτές και να τους κάνει να πιστέψουν ότι δεν υπάρχει σωτηρία.

Σαφώς και δεν «παίζει» μόνος του και σαφώς ποτέ δεν είναι υπεύθυνη για ένα άσχημο αποτέλεσμα μόνο η μία πλευρά. Σαφώς και δεν είναι υπεύθυνος για όλα τα χρέη που μαζεύτηκαν στην ΠΑΕ από την «εποχή της πολυμετοχικότητας» κι έκτοτε, ούτε για το τέλμα και την διάλυση του Ερασιτέχνη. Η ουσία, όμως, το αποτέλεσμα εάν προτιμάτε είναι πως η προσπάθειά του για να βγάλει το ποδόσφαιρο και τον Ερασιτέχνη από το αδιέξοδο που έχουν περιέλθει δεν απέφερε αποτέλεσμα.

3/02/2014: «Δεσμεύομαι ότι το καλοκαίρι θα βοηθήσω οικονομικά την ΠΑΕ»

Στο πλαίσιο των εορτασμών στο κλειστό της Λεωφόρου για τα 106 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, «πέταξε την βόμβα».

Πολλοί μίλησαν για το «καλύτερο δώρο» που θα μπορούσε να κάνει στον κόσμο την ημέρα εκείνη, εκφράζοντας την πρόθεση να μπει ενεργά στην ΠΑΕ.

«Δεσμεύομαι προς τον Γιάννη Αλαφούζο ότι το καλοκαίρι θα μπω και θα βοηθήσω την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, οικονομικά και όχι μόνο» είχε τονίσει τότε ο «ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ», ευχαριστώντας παράλληλα τον Γιάννη Αλαφούζο για την ενασχόλησή του με το ποδοσφαιρικό τμήμα κι εκτοξεύοντας παράλληλα «βολές» κατά της πολυμετοχικότητας:

«Ως οπαδός θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Αλαφούζο γιατί έχει αναλάβει την πιο δύσκολη περίοδο τη διοίκηση της ποδοσφαιρικής ομάδας και διαδέχθηκε την πιο μαύρη περίοδο, αυτή της πολυμετοχικότητας που όχι μόνο άφησε δυσβάσταχτα χρέη αλλά παραλίγο να αλλοιώσει και το DNA του συλλόγου με ολέθριες συνέπειες».

Στις 26 Απριλίου του 2014 ο Παναθηναϊκός συνέτριψε με 4-1 τον ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, προσφέροντας τον πρώτο τίτλο στην ομάδα μετά το νταμπλ του 2010.

Το καλοκαίρι ήρθε, αλλά δεν υπήρξε καμία εμπλοκή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, χρήματα δεν μπήκαν, με αποτέλεσμα ο Γιάννης Αλαφούζος να παραμείνει χωρίς το μεγάλο «συμπαίκτη».

31/03/2017: «Πήρα την απόφαση να στηρίξω μια διοίκηση που θα βγάλει τον σύλλογο από το αδιέξοδο»

Λίγους μήνες πριν, το «αφεντικό» του τμήματος μπάσκετ «ξεσήκωσε» και πάλι τον κόσμο. Για πρώτη φορά τοποθετήθηκε επίσημα για το ενδιαφέρον του να αναλάβει τα ηνία του Ερασιτέχνη.

Στη δήλωσή του είχε τονίσει μεταξύ άλλων: «Για την οικογένεια μου και προσωπικά για μένα, ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός ήταν, είναι και θα είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, όπως έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια με την έμπρακτη υποστήριξη μας.

Τα μηνύματα που λαμβάνω από τα εκατομμύρια των φιλάθλων του Παναθηναϊκού είναι ότι δεν αντέχουν άλλο αυτή την κατάσταση.

Έχω πάρει την απόφαση να στηρίξω μία διοίκηση που θα βγάλει τον Παναθηναϊκό από το αδιέξοδο που έχει βρεθεί, την οποία δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα την ενισχύω σε οικονομικό επίπεδο ετησίως, έχοντας ως αρχικό στόχο να αποπληρωθεί το χρέος πιο σύντομα από το σημερινό προγραμματισμό.

Ταυτόχρονα, έπειτα από επαφές που είχα με άλλους επιφανείς Παναθηναϊκούς, αλλά και μεγάλους χορηγούς της ΚΑΕ, με διαβεβαίωσαν ότι λόγω της αγάπης τους για τον Παναθηναϊκό, της επιτυχημένης συνεργασίας χρόνων με την ΚΑΕ και συνολικά της εμπιστοσύνης τους στο πρόσωπο μου, διατίθενται να συστρατευτούν σε αυτή την προσπάθεια και να βοηθήσουν τον Σύλλογο οικονομικά.»

Το τι ακολούθησε είναι λίγο πολύ γνωστό. «Πόλεμος» με τη διοίκηση Μπαλτάκου, αλληλοκατηγορίες, με αποτέλεσμα ο Ερασιτέχνης να μην εκλέξει διοίκηση, να οδηγηθεί στο Ειρηνοδικείο και, πλέον, τμήματα, όπως το γυναικείο βόλεϊ με πολλούς τίτλους στο παρελθόν, το ανδρικό πόλο να μην καταφέρνουν να συγκεντρώσουν τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους και να υποβιβάζονται σε μικρότερες κατηγορίες.

17/09/2017 Δεύτερη (αποτυχημένη) προσπάθεια για την ΠΑΕ

Όπως προέκυψε από το ρεπορτάζ από τις αρχές του καλοκαιριού ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και ο Γιάννης Αλαφούζος βρίσκονταν σε διαρκή επικοινωνία με σκοπό την παραχώρηση της ΠΑΕ στον πρώτο, το όραμα του οποίου για το PAO Foundation έγινε γνωστό πριν από λίγες ημέρες.

Στα δύο επίσημα ραντεβού που έγιναν ανάμεσα στους δύο άνδρες μέσα σε 48 ώρες (Παρασκευή και Κυριακή) η διαφορά στο οικονομικό δεν καλύφθηκε, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να συνεχίζει να βαδίζει σε «τεντωμένο σχοινί».

 

Θ.Τόγιας , ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: