Οι Τούρκοι κηρύσσουν λήξη των συνομιλιών και η Κυπριακή ηγεσία περί άλλων τυρβάζει, λένε οι Οικολόγοι…




“Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ξεκινά για την Νέα Υόρκη και διαμηνύει ότι έχει ιδέες για επανέναρξη των συνομιλιών. Την ίδια ώρα ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας διακηρύσσει την λήξη των συνομιλιών, όπως τις ξέρουμε από το 2008”, αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή του το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ρίχνοντας το γάντι στην κυβέρνηση.

Αντί λοιπόν η πολιτική ηγεσία να συσκέπτεται και να προβληματίζεται, να εργάζεται πυρετωδώς επί νέων ιδεών και προτάσεων για το Κυπριακό, περί άλλων τυρβάζει, αναφέρει σε άλλο σημείο, η σχετική ανακοίνωση.

Το ακριβές κείμενο έχει ως εξής: “Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν έκανε καν τον κόπο να συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο για να διαβουλευτεί πριν μεταβεί στην Νέα Υόρκη. Ακόμα μια δέσμευση του Προεδρικού πήγε στον κάλαθο των αχρήστων. Αφού ξέχασε τη δέσμευση του για συζήτηση των προτάσεων των κομμάτων μετά τις διακοπές, εκθέτει τώρα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο που δημόσια δήλωνε πριν από δεκαπέντε μέρες ότι ο Πρόεδρος πριν την επίσκεψη στην Νέα Υόρκη θα συγκαλέσει Εθνικό Συμβούλιο.

Καθώς πλέον ανάβει για τα καλά ο προεκλογικός, αυτές οι συμπεριφορές του Προέδρου πρέπει να προβληματίσουν τον καθένα, ακόμα κι αυτούς που μπορεί να συμφωνούν μαζί του. Διότι η αναξιοπιστία και η συνεχής διάψευση των αλλεπάλληλων “δεσμεύομαι” που τον χαρακτηρίζουν, είναι το πρόσημο που αλλάζει την εξίσωση.”

Υπενθυμίζεται ότι η δήλωση του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών κ. Τσαβούσογλου ήταν ότι «η διαδικασία που άρχισε το 2008 έχει τελειώσει».

Περισσότερες ειδήσεις Κύπρος εδώ


ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 16/09/2017 12:25

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: