Η Ευρώπη είναι στο πλευρό της Κύπρου, είπε ο Αβραμόπουλος μετά τη συνάντηση με Συλλούρη




Η Ευρώπη βρίσκεται στο πλευρό της Κύπρου, δήλωσε σήμερα ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιος για τη Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια, Δημήτρης Αβραμόπουλο αμέσως μετά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρη Συλλούρη ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη εργασίας στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Αβραμόπουλος εξέφρασε τη χαρά του «που για ακόμη μια φορά συναντιέμαι με τον παλιό, καλό μου φίλο τον Δημήτρη Συλλούρη, τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων που επισκέπτεται σήμερα τις Βρυξέλλες».

«Γνωριζόμαστε χρόνια και έχω παρακολουθήσει και τη διαδρομή του και σήμερα πρέπει να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος που κατέχει αυτό το τόσο σημαντικό αξίωμα στην Κύπρο». πρόσθεσε.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος είπε ότι «είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για πολλά θέματα, βεβαίως εστιάσαμε στα βασικά εκείνα που αποτελούν μέρος του χαρτοφυλακίου μου, δηλαδή σε θέματα μετανάστευσης και προσφυγικό και ζητήματα ασφαλείας και μια γενικότερη κουβέντα για το μέλλον της Ευρώπης».

«Βεβαίως συζητήσαμε για το κυπριακό ζήτημα. Ενημερώθηκα από τον Πρόεδρο για το πώς έχουν τα πράγματα, το πώς εξελίσσονται οι καταστάσεις αλλά και πως οδηγήθηκαν μέσα από τις συνομιλίες τα θέματα αυτά σε μια ιδιαίτερα περίπλοκη θα έλεγα στιγμή», ανέφερε.

«Θέλω να πιστεύω και το εύχομαι με όλη μου την καρδιά», είπε ο κ. Αβραμόπουλος, « ότι αυτός ο διάλογος θα συνεχιστεί πάντοτε με σκοπό να δημιουργηθούν οι απαραίτητοι όροι ασφάλειας για το νησί, να ενδυναμωθεί η κοινωνική συνοχή και η ενότητα ανάμεσα στις δύο κοινότητες».

Σημείωσε ότι «η Ευρώπη βρίσκεται στο πλευρό της Κύπρου. Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του ευρωπαϊκού οικοδομήματος σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη γεωπολιτική ζώνη και αυτό τον ρόλο της, ως ακρίτας της Ευρώπης, τον επιτελεί με υψηλό αίσθημα ευθύνης και βεβαίως με πλήρη προσήλωση στις ευρωπαϊκές αρχές».

Είπε επίσης ότι «Ο κ. Πρόεδρος έχει μεγάλη εμπειρία σε όλα αυτά. Μην ξεχνάμε ότι ήταν η βάση της δικής του φιλοσοφίας και ιδεολογίας τα χρόνια που πέρασαν και σήμερα από την νέα του θέση, εκπροσωπώντας τον σημαντικότερο θεσμό της Κυπριακής Δημοκρατίας, το ναό της δημοκρατίας στην Κύπρο εκφράζει και εκπέμπει ένα μήνυμα ευρωπαϊκό από την αγαπημένη μας Κύπρο».

«Είναι γνωστοί και οι δικοί μου προσωπικοί δεσμοί από τον καιρό που ήμουνα ακόμα φοιτητής πάντα είχα την Κύπρο στην καρδιά μου και καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής γνώρισα καλούς φίλους, ένας από τους οποίους είναι και ο Δημήτρης Συλλούρης. Τον καλωσορίζω και πάλι και εύχομαι κάθε επιτυχία στα υψηλά του καθήκοντα», κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο κ. Συλλούρης ευχαρίστησε τον κ. Αβραμόπουλο για την ενημέρωση που του έκανε για τα θέματα που αφορούν το μεταναστευτικό και τα θέματα ασφάλειας λέγοντας ότι κατέχει μια νευραλγική θέση για την Ευρώπη και τον κόσμο.

«Θεωρώ ότι με τον φίλο τον Δημήτρη έχουμε πολύ περισσότερα να πούμε, ο χρόνος αποδείχτηκε λίγος για να συζητήσουμε ιδιαίτερα το μέλλον της Ευρώπης, πώς η Ευρώπη θα πρέπει να σταθεί στα πόδια της και να καθοδηγήσει ολόκληρο τον κόσμο. Ακούμε τις άμεσες και έμμεσες, τις συμμετρικές και ασύμμετρες απειλές, όπως λέγουν οι διάφοροι στρατιωτικοί, από την Άπω Ανατολή μέχρι στο κέντρο της Ευρώπης, στο Παρίσι την Ισπανία», πρόσθεσε.

«Θεωρώ ότι ήρθε η ώρα να μιλήσουμε ευρωπαϊκά, να δράσουμε ευρωπαϊκά και να κάνουμε την Ευρώπη αυτό που πρέπει να είναι και να είναι η ελπίδα του κόσμου», κατέληξε ο Πρόεδρος της Βουλής.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – του απεσταλμένου μας Γιώργου Μιχαήλ – Βέλγιο/ΒΡΥΞΕΛΕΣ 05/09/2017 13:08

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: