Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η παρουσίαση χθες από τον Νικόλα Παπαδόπουλο της στρατηγικής του για το Κυπριακό ενόψει των προεδρικών εκλογών, το βίντεο από τις Κεντρικές Φυλακές και ο απόηχος, και οι ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος και η επιβολή ‘δασμών’, είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλει σήμερα ο Τύπος.

Υπό τον τίτλο «1200 λήπτες ΕΕΕ κλήθηκαν στα ‘όπλα’», η «Αλήθεια» γράφει ότι στόχος είναι η επανένταξη στην αγορά εργασίας ατόμων που κατ’επιλογή παραμένουν ‘μακροχρόνια άνεργοι’ και σημειώνει ότι σε όσους δεν παρουσιαστούν ή δεν προσκομίσουν αποδεκτά δικαιολογητικά θα αποκόπτεται άμεσα το ΕΕΕ. Αλλού, γράφει ότι νέα στρατηγική με ισοπεδωτική κριτική και έμμεση απόρριψη της ΔΔΟ ανακοίνωσε ο Ν. Παπαδόπουλος. Αναφέρει ακόμη ότι αποσύρθηκε το βίντεο των Κεντρικών Φυλακών και άνοιξαν νέα μέτωπα.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Νέα στρατηγική με παλιά υλικά» γράφει ότι νέα στρατηγική για το Κυπριακό με επίκεντρο την απόσυρση προηγούμενων υποχωρήσεων, τη δημιουργία οικονομικού και πολιτικού κόστους για την Τουρκία και το ψευδοκράτος, την αναβάθμιση της ΕΦ, την αναβίωση του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος και την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου, παρουσίασε χθες ο Νικόλας Παπαδόπουλος. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Τρόικα προέβη σε συστάσεις για μεταρρυθμίσεις. Ο ‘Π’ γράφει επίσης ότι δημοσκόπηση δίνει 9% στον Πρύτανη του Παν. Κύπρου χωρίς να έχει εξαγγείλει υποψηφιότητα για τις εκλογές και ότι τις επόμενες ημέρες ξεκαθαρίζει το σκηνικό.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Στόχος η πλήρης απαγόρευση» γράφει ότι το κατοχικό καθεστώς προχωρεί στην επιβολή ‘δασμών’ για προϊόντα που μεταφέρονται από τις ελεύθερες περιοχές προς τους εγκλωβισμένους μέσω των Ηνωμένων Εθνών με απώτερο στόχο την πλήρη απαγόρευση της μεταφοράς συγκεκριμένων αγαθών από τις ελεύθερες περιοχές στα κατεχόμενα. Αλλού, γράφει ότι 3 Ιανουαρίου παραδίδεται η Πλατεία Ελευθερίας. Επίσης, αναφέρει ότι μέτρα προστασίας του ο Δρ Αντώνη Θεοχάρους δρομολογεί η Αστυνομία, μετά τις απειλές που δέχθηκε ο επίκουρος καθηγητής του ΤΕΠΑΚ.

Υπό τον τίτλο «Επικίνδυνη η νέα στρατηγική Νικόλα», η «Χαραυγή» γράφει ότι πολιτικά επικίνδυνη χαρακτήρισε την πολιτική του Νικόλα Παπαδόπουλου στο Κυπριακό ο ΓΓ του ΑΚΕΛ και σχολιάζοντας τη δήλωση Παπαδόπουλου ότι είναι ‘ψευδοδίλημμα’ η Ομοσπονδία, ο Α. Κυπριανού τόνισε ότι η πολιτειακή μορφή του κράτους είναι ουσιαστική και όχι ψευδοδίλημμα. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι θα υπάρξει μετάκληση ξένων ειδικών για την υπόθεση Νεοκλέους. Επίσης, αναφέρει ότι δεν υπάρχουν κονδύλια για στειρώσεις αδέσποτων γάτων.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με πρωτοσέλιδο τίτλο «Μια νέα θέση για τη διευθέτηση» γράφει ότι ο υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές Νικόλας Παπαδόπουλος παρουσίασε τη στρατηγική του για το Κυπριακό, όπως μια πιο στενή συνεργασία με την Ελλάδα, αύξηση στις αμυντικές δαπάνες και μέτρα για προώθηση κλίματος εμπιστοσύνης και συνύπαρξης με τους Τ/κ. Σε άλλο της θέμα ο Νομπελίστας Χριστόφορος Πισσαρίδης προειδοποίησε για τα δημοσιονομικά. Γράφει ακόμη ότι άνοιξαν χθες οι ουρανοί και σημειώθηκε δυνατή βροχόπτωση στη Λευκωσία.


ΚΥΠΕ – Αθηνά Αρσαλίδου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 30/09/2017 09:10

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: