Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Το διπλό θανατηφόρο στην Καλλιπόλεως, θέματα που αφορούν τις προεδρικές εκλογές, η συνεχιζόμενη αντιπαράθεση για το τι έγινε στο δείπνο στο Κραν Μοντάνα με αφορμή διάφορες αποκαλύψεις, οι πληροφορίες από τα κατεχόμενα για άνοιγμα των Βαρωσίων, η στάση εργασίας των νοσηλευτών και η ποινή φυλάκισης στον επιχειρηματία Χρήστο Ορφανίδη, προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του σημερινού Τύπου.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο «Οι τέσσερις υποψήφιοι με τα μάτια των επικοινωνιολόγων του ΔΗΣΥ» φιλοξενεί στο κύριό της θέμα αποκρυπτογράφηση του ΔΗΣΥ για τους τέσσερις υποψηφίους και γράφει ότι η Πινδάρου περιμένει μάχη Αναστασιάδη-Νικόλα στο 2ο γύρο. Αλλού αναφέρει ότι η υπερβολική ταχύτητα ευθύνεται για το θάνατο των δύο φοιτητών χθες τα ξημερώματα στη Λευκωσία. Η «Α» σε άλλο της ρεπορτάζ γράφει ότι για δύο ώρες τα νοσηλευτήρια θα μείνουν χωρίς γιατρούς και νοσηλευτές.

«Δεν αφορά εμένα απαντά ο Αντρος» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» και γράφει πως ο γγ του ΑΚΕΛ απάντησε στη φημολογία για τις καταγγελίες Φαίδωνος. Αλλού γράφει πως καταχωρήθηκε δίωξη κατά του Ιδρύματος Λεβέντη για ατύχημα στη Λεβέντειο Πινακοθήκη. Επίσης ο «Π» σε άλλο ρεπορτάζ προβάλλει το θέμα της υπενοικίασης σε προσφυγικούς συνοικισμούς με ενοίκιο από 17 ευρώ, γράφοντας ότι το κράτος αγνοεί πόσα υπενοικιάζονται.

Υπό τον τίτλο «Αμμόχωστος έναντι Τύμπου» στεγάζει το κύριό του θέμα ο «Φιλελεύθερος» και γράφει για τουρκικά παιχνίδια για το άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής σε συνάρτηση με το αεροδρόμιο. Αλλού αναφέρεται σε καταγγελίες του Προέδρου της ΠΟΕΔ για ελλιπή ασφάλεια στα σχολεία μας και για ξέφραγο αμπέλι με αφορμή περιστατικό με 40χρονο που προσέγγισε μαθητή. Επίσης ο «Φ» αναφέρει ότι η Κυβέρνηση εξαγγέλλει σχέδιο χορηγιών για κινηματογραφικές παραγωγές και ότι βάζει πλώρη για κυπριακό Χόλιγουντ.

Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριό της θέμα «Εδραιώνεται η κατοχή σε Μόρφου-Αμ/στο» γράφει πως οι Δήμαρχοι Αμμοχώστου και Μόρφου μετέφεραν την αγωνία τους στον ΠτΔ για την επόμενη μέρα στο Κυπριακό μετά το Κραν Μοντάνα. Επίσης αναφέρει σε άλλο θέμα ότι στα δικαστήρια προσφεύγει ο Δήμος Λάρνακας για τις εταιρείες υδρογονανθράκων στο λιμάνι. Επίσης η «Χ» γράφει ότι τα διάφορα οικοδομικά υλικά από τα κατεχόμενα έρχονται νόμιμα στις ελεύθερες περιοχές μέσω του κανονισμού της πράσινης γραμμής ωστόσο δεν ελέγχονται η προέλευση και ο τόπος κατασκευής τους.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με τίτλο στο κύριό της θέμα «Ακέλ: Σαμπόταρε τις συνομιλίες ο Πρόεδρος» αναφέρεται σε δηλώσεις από πλευράς ΑΚΕΛ και υποψηφίου Προέδρου Σταύρου Μαλά κατά του ΠτΔ με αφορμή αναφορές του Τουμάζου Τσιελεπή για το δείπνο της 6ης Ιουλίου στο Κραν Μοντάνα. Αλλού αναφέρεται στις δηλώσεις του Γάλλου Προέδρου για το όραμά του για μια νέα Ευρώπη . Επίσης προβάλλονται οι διεργασίες στη Γερμανία για σχηματισμό κυβέρνησης.

Η εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή» με τίτλο στο κύριό της θέμα «Θα δίνουμε φορολογικά των ξένων» αναφέρει ότι τέλος του 2017 αρχίζει η αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των 58 κρατών που συνεργάζονται στο Πρότυπο « Common Reporting Standard-CRS» με βάση το οποίο όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα πρέπει να συμμορφώνονται για συλλογή φορολογικών πληροφοριών. Αλλού αναφέρει πως βρίσκονται στο μικροσκόπιο της ΕΚΤ μικρές τράπεζες για μείωση των κόκκινων δανείων. Επίσης γράφει ότι δεν κινδυνεύει η επένδυση στη Γεροσκήπου λόγω των διαφόρων καθυστερήσεων.

ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 27/09/2017 07:30

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: