Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η πορεία του ανακριτικού έργου για τα σκάνδαλα με τα ερευνητικά προγράμματα στο ΤΕΠΑΚ, η δυναμική του τουρισμού και η έκθεση για διαφθορά στην Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών είναι μερικά από τα θέματα που αναδεικνύονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου.

Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι η μελέτη του Υπουργείου Οικονομικών για το ΓεΣΥ, το νέο κύμα μεταναστών που έφτασε στις ακτές της Κύπρου από την Τουρκία, οι καταστροφές που προκαλεί ο κυκλώνας Ίρμα στη Φλόριντα των ΗΠΑ και το μέλλον του ΟΣΕΛ.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Η Ροζίτα έχει όρεξη και για… παιχνίδια» γράφει στο κύριο θέμα της ότι κόλπα και προσπάθεια αποπροσανατολισμού του ανακριτικού έργου αποδείχθηκε τελικά το αίτημα της «εγκεφάλου» της μεγάλης κομπίνας με τα ερευνητικά προγράμματα του ΤΕΠΑΚ Ροζίτας Παυλίδου να δώσει νέα εμπεριστατωμένη κατάθεση. Σε άλλο θέμα γράφει για νυχτερινή «απόβαση» 305 μεταναστών σε Λατσί και Κάτω Πύργο. Επίσης γράφει ότι η Φλόριντα βρίσκεται στο έλεος του τυφώνα Ίρμα.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Κρατά τη δυναμική του ο κυπριακός τουρισμός» γράφει ότι οι μεγάλοι οργανωτές ταξιδιών έχουν ανοίξει τα συστήματα των κρατήσεων για την επόμενη τουριστική περίοδο, το 2018, και τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ο κυπριακός τουρισμός διατηρεί τη θετική δυναμική των τελευταίων ετών. Ακόμη, αναφέρει ότι η Κύπρος δέχτηκε το Σάββατο τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων από το ξέσπασμα της προσφυγικής κρίσης. Σε άλλο θέμα, γράφει ότι σήμερα χτυπά το πρώτο κουδούνι για σχεδόν 51 χιλιάδες μαθητές.

Ο «Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό του «Διαφθορά εντός της Υπηρεσίας» και γράφει ότι κύκλωμα διαφθοράς εντός της Υπηρεσίας Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών καταγγέλλει ο αναπληρωτής διευθυντής της Μάκης Οικονομίδης, σε σημείωμα/ έκθεση που ετοίμασε, όπου περιγράφει την επικρατούσα κατάσταση στο θέμα των τ/κ περιουσιών. Ακόμη, η εφημερίδα γράφει ότι αναμένονται εξελίξεις στο θέμα του ΟΣΕΛ, καθώς ο Υπουργός Μεταφορών ζήτησε γνωμάτευση από τον Γενικό Εισαγγελέα. Ακόμη γράφει ότι επέλασε και στη Φλόριντα ο κυκλώνας Ίρμα.

«Μεθοδεύσεις ΥΠΟΙΚ για μπλόκο στο ΓεΣΥ» είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της «Χαραυγής», η οποία γράφει ότι στους όρους εντολής της μελέτης του Υπ. Οικονομικών για το ΓεΣΥ περιλαμβάνεται η δημιουργία νέου νομικού πλαισίου που θα διέπει την αυτονόμηση των νοσοκομείων, ενώ ζητείται από τους αναδόχους να αξιολογήσουν τις εισφορές στο ΓεΣΥ. Αλλού, η εφημερίδα γράφει για πιέσεις σε Συμβούλια Κοινοτικής Ευημερίας για παραχώρηση της διαχείρισης παιδικών λεσχών. Επίσης, γράφει ότι αναγνωρίζεται ο ρόλος και των Τεχνικών Σχολών.

ΚΥΠΕ – Αντώνης Γκιλδάκης – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 11/09/2017 07:31

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: