Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η προεκλογική εκστρατεία για τις Προεδρικές Εκλογές η οποία ξεκίνησε νωρίς, η έκθεση του ΟΗΕ για τα πολιτιστικά δικαιώματα στην Κύπρο σε σχέση με τους θρησκευτικούς χώρους, η αναμενόμενη έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, καθώς και η αγωνία που επικρατεί ανά το παγκόσμιο για τη νέα πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι κυπριακές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια», στο κύριο της θέμα με τίτλο «Η πιο σκληρή μάχη», γράφει στο κύριο της θέμα ότι ξεκίνησε νωρίς και βίαια η προεκλογική εκστρατεία με τα κομματικά επιτελεία επί 24ώρου βάσεως να εκδίδουν ανακοινώσεις και απαντήσεις. Αλλού, γράφει πως ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος διαμήνυσε πως δεν θα συνεχίσει να λειτουργεί η ad hoc επιτροπή για εναρμόνιση των Τ/κ με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι επιμένει στο έργο Eden City Cyprus ο Ούγγρος επενδυτής.

Ο «Πολίτης» κάτω από τον τίτλο «Ανθρώπινο δικαίωμα για όλους η θρησκεία», γράφει στο κύριο του θέμα πως με συστάσεις προς τ/κ «αρχές» και Κυπριακή Δημοκρατία για την πρόσβαση σε χώρους λατρείας συνοδεύεται η έκθεση του ΟΗΕ για τα Πολιτιστικά Δικαιώματα για την Κύπρο. Αλλού, γράφει πως ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απάντησε πως η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι ψευδοκράτος για να απαγορεύσει την προσκύνημα στο Χαλά Σουλτάν. Σε άλλο του θέμα γράφει ότι σεισμικές δονήσεις καταγράφηκαν από τη δοκιμή πυρηνικών της Βορείου Κορέας.

Ο «Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Τους κρατά στην πρίζα», γράφει στο κύριο του θέμα πως όσο καθυστερεί η κατάθεση της έκθεσης του ΓΓ του ΟΗΕ για τις Καλές Υπηρεσίες στο Κυπριακό, τόσο εντείνεται η αγωνία για το περιεχόμενο της. Αλλού, γράφει πως αστυνομικός ανακριτής σε πειθαρχική διαδικασία σε βάρος γυναίκας Λοχία, ανέλαβε ρόλο ακόμα και κατήγορου αλλά και μάρτυρα. Σε άλλο του θέμα γράφει ότι Κυβέρνηση και Ερμές μελετούν την αναβάθμιση των αεροδρομίων.

Η «Χαραυγή στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ακροβατούν επικίνδυνα Β. Κορέα και ΗΠΑ», γράφει στο κύριο της θέμα πως η έκτη επιτυχημένη δοκιμή βόμβας υδρογόνου από τη Βόρεια Κορέα προκάλεσε την παγκόσμια καταδίκη ενώ από την άλλη οι ΗΠΑ αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο επίθεσης. Αλλού, γράφει πως Υπουργείο Παιδείας και ΟΕΛΜΕΚ θα προσπαθήσουν να κλείσουν τα ανοικτά ζητήματα που απασχολούν τους καθηγητές. Σε άλλο της θέμα γράφει πως ο ΓΓ του ΑΚΕΛ διαμηνύει πως θα πρέπει να διατηρηθεί ζωντανή η ελπίδα λύσης του Κυπριακού.

ΚΥΠΕ – Θωμάς Κεττένης – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 04/09/2017 07:29

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: