Η Ελλάδα υπό εποπτεία και μετά το τέλος του προγράμματος: Ξεκαθαρίζει τις αυταπάτες ο Βίζερ




Η ελληνική οικονομία θα παραμείνει στο μικροσκόπιο των δανειστών και μετά την ολοκλήρωση του τρίτου Μνημονίου, υποστήριξε ο επικεφαλής του EuroWorking Group, Τόμας Βίζερ, σε συνέντευξή του στο οικονομικό δίκτυο insider.gr.

Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι τα κράτη της ευρωζώνης επιθυμούν αυτό να είναι το τελευταίο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας λέγοντας ότι η πλειοψηφία των προαπαιτουμένων της τρίτης αξιολόγησης του προγράμματος έχει συμφωνηθεί και νομοθετηθεί από την ελληνική κυβέρνηση.

Ο Τόμας Βίζερ έθεσε το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης λέγοντας ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους. «Μετά την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης απομένουν 18 προαπαιτούμενα, οπότε θα χρειαστεί μία ακόμη αξιολόγηση μέχρι τον Μάιο, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για να δοθούν οι κρίσιμες απαντήσεις ενόψει της ολοκλήρωσης του τρέχοντος προγράμματος εντός του Ιουνίου», υπογράμμισε.

Αναφορικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους ο κ. Βίζερ σημείωσε ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο τέλος του προγράμματος ενώ υποστήριξε ότι η Ελλάδα χαίρει ενός εξαιρετικά ευεργετικού προγράμματος δανεισμού το οποίο μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτό του Βατικανού. «Με μεγάλες ωριμάνσεις και περιόδους χάριτος, και με υπέρ χαμηλά επιτόκια η Ελλάδα απολαμβάνει μία χρηματοοικονομική νιρβάνα», ανέφερε.

Όσον αφορά την άποψη που εξέφρασε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την ανάγκη περαιτέρω ελέγχου του ενεργητικού των ελληνικών τραπεζών, ο επικεφαλής του Euroworking Group σημείωσε ότι θεωρεί περιττό έναν τέτοιο έλεγχο καθώς οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται από το SSM είναι επαρκείς.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

ΑΛΛΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ/- Ελλάδα/Αθήνα 20/09/2017 10:17

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: