“Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα”, αναφέρει το Μαξίμου επικαλούμενο τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ




Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα και αυτό το αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας η ανακοίνωση των προσωρινών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, αναφέρει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Η δυναμική ανάκαμψη ακόμη και την περίοδο που η δεύτερη αξιολόγηση δεν είχε ολοκληρωθεί, είναι περισσότερο από εμφανής, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Τη στιγμή που η ΝΔ κινδυνολογούσε και προέβλεπε την επερχόμενη καταστροφή, η ελληνική οικονομία αναπτυσσόταν με ρυθμούς 0,5% σε σχέση με το 1ο τρίμηνο του 2017 και με 0,8% σε σύγκριση με το 2ο τρίμηνο του 2016, αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου στη δήλωσή του .

Η τάση αυτή ενισχύθηκε μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, την επιτυχή έξοδο της χώρας στις αγορές χρήματος και τις αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για δίκαιη ανάπτυξη με προστασία της εργασίας και για την οικοδόμηση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου καταλήγει η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Στο 0,8% η ανάπτυξη το δεύτερο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

Αύξηση 0,5% παρουσίασε το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου, κατά το δεύτερο τρίμηνο 2017 με βάση τα διαθέσιμα εποχικά διορθωμένα στοιχεία, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο 2017, ενώ σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο 2016 παρουσίασε αύξηση κατά 0,8%.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, με βάση μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου, κατά το δεύτερο τρίμηνο 2017 παρουσίασε αύξηση κατά 0,7% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο 2016.

Επισημαίνεται ότι το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου 2017 έχει αναθεωρηθεί λόγω ενημερωμένων στοιχείων Γενικής Κυβέρνησης και ενημερωμένων στοιχείων Βραχυχρόνιων Δεικτών.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

1/09/2017, 13:58
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: