Η απάντησή μας: Ο εξοχότατος κ. Γεώργιος Παπανδρέου σε ρόλο “PR” του κατοχικού ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί




Ο εξοχότατος πρόεδρος της Σοσιαλιστική Διεθνούς κ. Γεώργιος Παπανδρέου αντί να απολογηθεί και να ζητήσει συγγνώμη από τους Κυπρίους και τους Ελλαδιτες για το σοβαρό ατόπημα στο οποίο υπέπεσε, επιχειρεί να υπεραμυνθεί της συμμετοχής του κατοχικού  ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί σε εκδήλωση της ανύπαρκτης οργάνωσης της οποίας ηγείται για να συνεχίσει να υπάρχει πολιτικά.

Ο κ. Παπανδρέου επικαλείται ψευδώς ότι ο κατοχικός ηγέτης ήταν προσκεκλημένος του Γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, αλλα παραδέχεται τελικά ότι επρόκειτο περί συνειδητής επιλογής του να καλέσει σε μια διεθνή εκδήλωση της έστω και παρηκμασμένης και περιθωριακής πλέον Σοσιαλιστικής Διεθνούς  τον Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος πέραν των επαφών με την Τουρκία δεν είχε άλλες επαφές με διεθνείς  οργανισμούς και οργανώσεις στην Νέα Υόρκη.

ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 0,5% ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΑΣ, ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

Ο κ. Ακιντζί συναντήθηκε σήμερα με τον γενικό γραμματέα, όπως συμβαίνει με όλους τους κατοχικούς ηγέτες, στο τέλος της πρώτης εβδομάδας της Γ.Σ. και αφού προηγήθηκε έντονο παρασκήνιο με τη συμμετοχή και του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κ. Παπανδρέου ισχυρίζεται ψευδώς ότι ο κ. Ακιντζι  βρέθηκε στην Νέα Υόρκη …προσκεκλημένος του κ. Γκουτέρες. ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ. Τέτοια πρόσκληση δεν υπάρχει, διότι δεν εστάλη ΠΟΤΕ. Ο κ. Ακιντζι και ο εκάστοτε κατοχικός ηγέτης εμφανίζεται κάθε Σεπτέμβριο στην Νέα Υόρκη μόνος του και με την υποστήριξη και την προώθηση της Τουρκίας επιχειρεί να εμφανισθεί ως «ηγέτης χώρας».

Φέτος βρέθηκε ο εξοχότατος κ. Γεώργιος Παπανδρέου και η ανύπαρκτη Σοσιαλιστική Διεθνής για να ενισχύσει την προσπάθεια  του αυτή.

Εξάλλου, όπως τονίσαμε και παραπάνω, ο κ. Γκουτέρες φροντίζει να συναντήσει τον κ. Ακιντζι, όπως και τους προηγούμενους, μετα το πέρας της επίσημης πρώτης εβδομάδας των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στο πλαίσιο φυσικά της διαδικασίας για την  επίλυση του Κυπριακού, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του εκάστοτε Γενικού Γραμματέα με βάση τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Αλλα και αν ακόμη είχε ζητηθεί από τον Γ.Γ. του ΟΗΕ η παρουσία του κ. Ακιντζι στην Νέα Υόρκη για συνάντηση σχετικά με το Κυπριακό (κάτι που δεν εχει συμβεί), δεν θα δικαιολογούσε την επιχείρηση δημοσίων σχέσεων του κατοχικού ηγέτη την οποία ανέλαβε ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου.

Ακόμη και το επιχείρημα ότι ο κ. Ακιντζι συνομιλεί με τον Νίκο Αναστασιάδη, δεν εχει καμία σχέση με την πράξη του κ. Παπανδρέου, καθως αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο του διακοινοτικού Διαλόγου. Σαν πρώην υπουργός Εξωτερικών έπρεπε να γνωρίζει αυτή τη βασική λεπτομέρεια.

Εξάλλου αποκαλυπτικό των προθέσεων και της άσκησης δημοσίων σχέσεων  για λογαριασμο του κ. Ακιντζι είναι το γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου αν και γνωρίζει πολύ καλά όλους τους Κυπρίους διπλωμάτες που βρίσκονταν στην Νέα Υόρκη για την  Γενική Συνέλευση  του ΟΗΕ δεν προσκάλεσε κανέναν, ώστε να μην υπάρχει αντίλογος στον κατοχικό ηγέτη. Γιατί δεν κάλεσε ας πούμε τον συνομιλητή Ανδρέα Μαυρογιάννη; Διότι υποσχέθηκε στον κ. Ακιντζί να είναι μόνος του, να μην έχει αντίλογο.

Και ακόμη χειρότερο: Δεν ενημέρωσε ούτε φυσικά προσκάλεσε στην εκδήλωση εκπρόσωπο της ΕΔΕΚ… Προσκάλεσε κάποιους άλλους και δεν ήρθαν; Ποιους; Γιατί δεν λέει τα ονόματα.

Όσο αφορά την …εύφημο μνεία που απαιτεί ο κ. Παπανδρέου να του αποδώσουμε για την παρουσία του στο Ερζερουμ στην ετήσια συνάντηση των Τούρκων διπλωματών υπό την προεδρία του Ταγίπ Ερντογαν  και την αναφορά του στο Κυπριακό, προφανώς πρόκειται περί του αυτονοήτου για Έλληνα πρωθυπουργό όταν αναφέρεται στα ελληνοτουρκικά να αναφέρεται και στο Κυπριακό. Ίσως βεβαίως αυτό δεν είναι αυτονόητο για τον κ. Παπανδρέου.

Εξάλλου θα μπορούσε να είχε θυμίσει ότι η σημαντικότερη «συνεισφορά» του στο Κυπριακό ήταν η συμβολή του στην διαμόρφωση του φιλοτουρκικού και ρατσιστικού Σχεδίου Ανάν και στην προσπάθεια επιβολής του στον Κυπριακό Ελληνισμό… Δεν συζητούσε με τους Αμερικανούς για το πως πρέπει να επιβληθεί το απαράδεκτο σχέδιο στους Ελληνοκύπριους; Βεβαίως συζητούσε… Αλλά οι Ελληνοκύπριοι του απάντησαν με το βροντερό τους όχι.

  • Ο κ. Παπανδρέου, όταν βρίσκεται σε δυσκολία, καταφεύγει στην εύκολη δικαιολογία, ότι όσοι διαφωνούν μαζί του είναι εθνικιστές.
  • Εθνικιστής είναι και φαίνεται. Και μάλιστα, αυτός και άλλοι πολιτικοί, έχουν την απόλυτη ευθύνη για το γεγονός ότι η ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή ξεπέρασε και το αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ στις εκλογές. Είναι οι διεφθαρμένες και μνημονιακές πολιτικές του κ. Παπανδρέου και των άλλων πολιτικών που έδωσαν 400 χιλιάδες ψήφους στους ναζί.
ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΚΟΥΜΑ
ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΚΟΥΜΑ

Χάθηκε η ευκαιρία στο Κυπριακό εξαιτίας της ελληνοκυπριακής πλευράς, είπε ο κ. Ακιντζί στη Σοσιαλιστική Διεθνή του κ. Παπανδρέου

Σύμφωνα με ανταπόκριση του ΚΥΠΕ από τα κατεχόμενα:
Η ευκαιρία για μια επιτυχή κατάληξη στο Κυπριακό, η οποία προέκυψε μετά από πολλά χρόνια, χάθηκε εξαιτίας της στάσης της ελληνοκυπριακής πλευράς, δήλωσε ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί μίλησε σε συνάντηση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στη Νέα Υόρκη, όπου αναφέρθηκε στο Κυπριακό.

  • Είπε ότι ο λόγος για τον οποίο δεν υπήρξε κατάληξη σε μια συνολική συμφωνία, παρά τη σημαντική πρόοδο που επιτεύχθηκε, ήταν διότι η «ελληνοκυπριακή διοίκηση», υποστήριξε, δεν ήταν έτοιμη να προχωρήσει σε διαμοιρασμό της εξουσίας και σε ισότητα.

Ανέφερε παράλληλα ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά πάντοτε συνεισέφερε θετικά, με ειλικρίνεια και πολιτική βούληση για μια λύση, κάτι που δεν ανταπέδωσε η ελληνοκυπριακή πλευρά.

Δεν πρέπει να χαθούν άλλα 50 χρόνια χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα, συνέχισε ο κ. Ακιντζί και είπε ότι είναι σημαντικό να υπάρξει μια νέα συνεννόηση και μέθοδος, η οποία θα είναι προσανατολισμένη σε αποτελέσματα.

Ωστόσο, οι επερχόμενες εκλογές στον «Νότο» – είπε – αποτρέπουν τη δημιουργία μιας τέτοιας ατμόσφαιρας.

Ο κατοχικός ηγέτης ανέφερε τέλος ότι οι προτάσεις της πλευράς του ήταν εντός του πλαισίου Γκουτέρες, κάτι που δεν συνέβη με τις προτάσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς.

Ο κ. Ακιντζί έκανε αναφορά στη θετική και συνεχή συμβολή της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ενώ συναντήθηκε και με τον Πρόεδρό της, Γιώργο Παπανδρέου, με τον οποίο συμφώνησαν να είναι σε επαφή.

  • ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ: Τι απάντησε ο κ. Παπανδρέου στον οχετό του κ. Ακιντζί εναντίον του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και της ελληνικής κυβέρνησης. Τον διέκοψε όταν έλεγε ψέματα και τον διόρθωσε; Μπορεί να δώσει στη δημοσιότητα του βίντεο;
  • ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ παραμένει το μεγάλο ερώτημα: Τον κάλεσε ως πρόεδρο της παράνομης “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου” ή ως κατοχικό ηγέτη;

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Σχόλιο Γραφείου Τύπου ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την παρουσία Ακιντζί στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

Τα κροκοδείλια δάκρυα ορισμένων «υπερπατριωτών», με αφορμή την παρουσία του κ. Ακιντζί στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, είναι απολύτως υποκριτικά.
Ουδείς «έδωσε βήμα» στον κ. Ακιντζί. Όλοι όφειλαν να γνωρίζουν ότι, ο κ. Ακιντζί, ως εκπροσωπών την τουρκοκυπριακή πλευρά, ήταν προσκεκλημένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, με αφορμή τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού.
Ο κ. Ακιντζί, εκλήθη από την ηγεσία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της, με αυτήν του την ιδιότητα, όπως εκλήθησαν και προοδευτικοί Ελληνοκύπριοι πολιτικοί, οι οποίοι αποδέχθηκαν να συμμετάσχουν – τεχνικοί λόγοι δεν το κατέστησαν δυνατό, οι οποίοι μάλιστα, είχαν βρει την πρωτοβουλία αυτή ιδιαίτερα σημαντική και θετική.
Επίσης, Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, φροντίζει πάντα να ενημερώνει την Κυπριακή κυβέρνηση για τις ενέργειες του και τα αποτελέσματα των συναντήσεων του όταν αφορούν το Κυπριακό.
Αυτά για την ιστορία.
Ως προς την ουσία, τώρα,
Ο καθένας μπορεί να κατανοήσει τις όποιες σκοπιμότητες «επιβάλλουν» οι ανάγκες της προεκλογικής περιόδου στην Κύπρο, και τις συνακόλουθες αντιδράσεις σε πρωτοβουλίες όπως αυτή που ανέλαβε η Σοσιαλιστική Διεθνής, αλλά όχι και να τις αποδεχθεί.
Από πότε αποτελεί «αμαρτία» μια τέτοια πολιτική ενέργεια;
Αν ήταν, τότε δεν θα μπορούσε να υπάρξει και οποιαδήποτε συνάντηση του Κύπριου Προέδρου με τον κ. Ακιντζί.
Και,
Πώς μπορεί να συμβάλει κανείς στην επίλυση του Κυπριακού; Με την απουσία του και τη σιωπή του; Ή μήπως πουλώντας ψευτοπατριωτισμό και εθνικισμό;
Εκτός και αν κάποιος δεν επιθυμεί την επίλυση του Κυπριακού, για λόγους που ο ίδιος γνωρίζει, αλλά επιχειρεί τεχνηέντως να αποκρύψει ενδυόμενος τον μανδύα του δήθεν πατριώτη.
Όποιοι ακολουθούν αυτόν το δρόμο, δύο τινά καταφέρνουν:
Να ταλανίζεται διχασμένος ο Κυπριακός λαός, και,
Να είναι ικανοποιημένοι όσοι κερδίζουν από το σημερινό στάτους.
Το χειρότερο;
Να παραμένει χωρισμένη η Κύπρος, το ψευδοκράτος να εμπεδώνει την παρουσία του και Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να βιώνουν επί δεκαετίες την αδικία και τις επιπτώσεις της κατοχής.

Για να τελειώνουμε, λοιπόν, με τους δήθεν ευαίσθητους, οριστικά:
Όλοι οι προοδευτικοί πολίτες και πολιτικοί, σε ολόκληρο τον κόσμο, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, αγωνίζονται για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ, των διεθνών συνθηκών και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.
Αγωνίζονται εμπράκτως. Δεν υπεκφεύγουν.
Όσοι καταφεύγουν στην υπεκφυγή, φροντίζουν για τις δικές τους σκοπιμότητες, όχι του Κυπριακού λαού.
Όσο για τον Γιώργο Παπανδρέου, μόνον τούτο:
Στη Νέα Υόρκη, παρουσία Ακιντζί, εξέφρασε τα συμφέροντα του Κυπριακού λαού, όπως πριν από λίγα χρόνια, παρουσία περίπου 5.000 Τούρκων διπλωματών και του ιδίου του Ερντογάν, εξέφρασε τα εθνικά συμφέροντα, στη μακρινή Ανατολία, στο Ερζερούμ.
Εκεί. Παρουσία όλων. Όχι κρυπτόμενος.
Και αυτό θα συνεχίσει να κάνει.
Έτσι αγωνίζεται κανείς.

ΕΙΔΗΣΗ: ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΔΕΚ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: