Η Αμερικανίδα ολυμπιονίκης Έλεν Μαρούλις και η αγάπη της για την Ελλάδα: Νέα και ωραία…




Είναι νέα, ωραία, χρυσή Ολυμπιονίκης και κατάγεται από την Ελλάδα. Η Ελεν Μαρούλις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και η ΕΛΟΠ την προσκάλεσε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η απήχηση που έχει στα νέα παιδιά είναι μεγάλη. Παρά το γεγονός ότι πετούσε για Λέσβο και κινδύνευε να χάσει το αεροπλάνο, έβγαλε πολλές φωτογραφίες με τους αθλητές που θα αγωνιστούν στο Παγκόσμιο. Πάντα με το χαμόγελο στα χείλη, μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για την αγάπη της για την Ελλάδα. Για τη γυναικεία Πάλη και πόσο βοηθά τα νέα κορίτσια, καθώς και για τη διοργάνωση, την οποία χαρακτήρισε εξαιρετική.

ΕΡ: Έλεν, για μια ακόμη φορά ήρθες στην Ελλάδα. Η πρώτη ως χρυσή ολυμπιονίκης. Μιας και έχεις ρίζες από την Ελλάδα πως αισθάνεσαι κάθε φορά που έρχεσαι στη χώρα μας;
” Την Ελλάδα την αγαπάω. Μου αρέσει να έρχομαι εδώ για διακοπές και να βλέπω του φίλους μου και τους συγγενείς μου. Οι γονείς μου είναι από την Ελλάδα και κάθε φορά που έρχομαι περνάω πολύ καλά. Η Ελλάδα έχει καλούς και φιλόξενους ανθρώπους, ωραία νησιά και είναι μια χώρα που την αγαπάω”.

ΕΡ: Ήσουν επίσημη προσκεκλημένη της διοργάνωσης. Ποια είναι η γνώμη σου για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα;
“Η Ελληνική Ομοσπονδία έχει κάνει πραγματικά καλή δουλειά. Το στάδιο είναι πανέμορφο και νομίζω ότι όλοι όσοι αγωνιστούν θα το απολαύσουν. Επίσης η φιλοξενία είναι μοναδική. Εχει φροντίσει η Ομοσπονδία για τα πάντα. Για παράδειγμα είχε φροντίσει το γεύμα των αθλητών να είναι σε έναν ωραίο χώρο στο στάδιο. Με αποτέλεσμα οι αθλητές να μην κουράζονται στις μετακινήσεις”.

ΕΡ: Μετά το Ρίο κατέκτησες και το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Παρίσι. Ηταν πιο δύσκολο για σένα, λόγω της επιτυχίας στου στους Ολυμπιακούς Αγώνες;
“Η αλήθεια είναι ότι οι αθλήτριες παίζουν πιο σκληρά απέναντί μου. Δόξα το Θεό, όμως, όλα πήγαν καλά. Πάλεψα καλά και κέρδισα. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη για την επιτυχία μου. Είναι λογικό ότι απέναντί μου πλέον θα αγωνίζονται πιο σκληρά και θα θέλουν να με κερδίσουν”.

ΕΡ: Για ποιο λόγο άλλαξες κατηγορία στα κιλά;
“Η κατηγορία μου πάντα ήταν τα 58κ. Κατέβηκα στα 53κ. για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εχω την εντύπωση, ότι δεν θα αγωνιστώ ξανά ποτέ σ’ αυτή την κατηγορία”.

ΕΡ: Είσαι η πιο τρανή απόδειξη ότι οι γυναίκες που ασχολούνται με την Πάλη είναι και πολύ όμορφες. Θα πρότεινες σε ένα κορίτσι να ξεκινήσει πάλη;
“Δεν θα είμαι και πολύ αντικειμενική. Η Πάλη είναι ένα άθλημα που σε βοηθάει ψυχολογικά και σωματικά. Αν δείτε υπάρχουν πάρα πολλές αθλήτριες της Πάλης που είναι όμορφες. Το άθλημα σου δίνει μεγάλη αυτοπεποίηθηση”.

Νίκος Λάκατας, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: