“‘Επεσαν” μολότοφ… Πέντε άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην Δραπετσώνα




ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Πέντε άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στην Δραπετσώνα μετά την πορεία για την συμπλήρωση 4 χρόνων από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη ναζιστική Χρυσή Αυγή.

Τραυματίες είναι δύο πολίτες και τα τρία μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου του ΑΝΤ1, ένας δημοσιογράφος και 2 τεχνικοί.

Ο ένας πολίτης δέχθηκε πέτρα στο κεφάλι ενώ ο άλλος ξυλοκοπήθηκε από νεαρούς έξω από κατάστημα Καφέ στο οποίο προξένησαν φθορές.

Ο δημοσιογράφος και οι τεχνικοί ξυλοκοπήθηκαν επίσης από ομάδα περίπου 15 ατόμων και μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες σε νοσοκομεία.

Οι νεαροί προξένησαν φθορές στο Δημαρχείο Κερατσινίου όπου έσπασαν την πόρτα του ληξιαρχείου ενώ έβγαλαν στο δρόμο καρότσια από σούπερ μάρκετ με τα οποία έστησαν οδοφράγματα .

Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών για να τους διαλύσει ενώ έγιναν και τρεις προσαγωγές.

Αυτή την στιγμή, σύμφωνα με την Αστυνομία , επικρατεί ηρεμία στην περιοχή ενώ συνεχίζεται κανονικά η συναυλία στην μνήμη του Π Φύσσα.

Με ανακοίνωσή της, η ΝΔ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση στο τηλεοπτικό συνεργείο του ΑΝΤ1 και τον δημοσιογράφο Χρήστο Μαζανίτη, κάνοντας λόγο για «επίθεση θρασύδειλων αναρχικών».

Στην ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του κόμματος επισημαίνει πως «πρόκειται για απόπειρα τρομοκράτησης του δημοσιογραφικού κόσμου, η οποία δεν πρόκειται να περάσει». Καλεί δε, την κυβέρνηση, «να εγκαταλείψει την ανοχή στη βία και την ανομία» και τις αστυνομικές αρχές «να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι ένοχοι να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη».

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Εθνικής Αντιστάσεως στη Δραπετσώνα μετά το τέλος της πορείας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, όταν ομάδες αγνώστων άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης με αποτέλεσμα οι άγνωστοι αρχικά να διαλυθούν.

Ωστόσο τα επεισόδια μεταξύ των δυνάμεων της αστυνομίας και της ομάδας αγνώστων συνεχίστηκαν με πετροπόλεμο στα γύρω στενά της περιοχής, ενώ αυτή τη στιγμή το όλο ζήτημα φέρεται να είναι ελεγχόμενο.

Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ

18/09/2017 20:32
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ιωάννα Καρδάρα
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: