Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τον Νίκο Γκάλη: Και η Αμερική υποκλίθηκε στον διεθνή άσσο (βίντεο)




Ευγνωμοσύνη στον Νίκο Γκάλη, που εισήχθη και επίσημα στο Naismith Memorial Basketball Hall of Fame, εξέφρασε ο ΠΣΑΚ με ανακοίνωση του εξέδωσε. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ:

«Έχουν περάσει περίπου 11 χρόνια από το έπος της Σαϊτάμα, όπου η εθνική μας ομάδα του μπάσκετ, ταπείνωσε τις Η.Π.Α. στον ημιτελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος και όλοι υποκλίθηκαν στο μεγαλείο αυτών των παιδιών. Των παιδιών αυτών, που ξεκίνησαν το μπάσκετ λόγω ενός “θρύλου” και της παρέας του.

Αυτός ο “θρύλος” λοιπόν, μπήκε στο Hall Of Fame, στο μουσείο των κορυφαίων και θύμισε σε όλους τους Αμερικανούς και πάλι την Ελλάδα, αυτή τη μικρή χώρα που κάποιοι δεν γνώριζαν μέχρι το 2006 εκεί στην άλλη άκρη του ατλαντικού.

Ο δικός μας Νίκος Γκάλης έγραψε ιστορία και μαζί του όλη η Ελλάδα, το ελληνικό μπάσκετ, εμείς?
Τον ευχαριστούμε, θα αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη σε όλη μας τη ζωή…»

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ

Η ΕΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία συγχαίρει τον Νίκο Γκάλη για την είσοδό του στο Naismith Basketball Hall of Fame. Αναλυτικά:

«O Νίκος Γκάλης έγινε μέλος του Naismith Basketball Hall of Fame, διάκριση που αποτελεί τιμή για το ελληνικό μπάσκετ και φυσικά τον ίδιο.

Η Ελληνική Ομοσπονδία συγχαίρει τον Έλληνα αθλητή για την ύψιστη αυτή τιμητική διάκριση, με την οποία το όνομα του πέρασε στο πάνθεον της ιστορίας του αθλήματος.
Ο Νίκος Γκάλης παρουσιάστηκε ως μέλος του Hall of Fame από τον μεγάλο Αμερικανό παίκτη, Μπομπ Μάκαντου και στην ομιλία του τόνισε: «Πήγα στην Ελλάδα και το 1987 η Ελλάδα κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Όλο το έθνος βγήκε στους δρόμους, το μπάσκετ έγινε εθνικό άθλημα και η Ελλάδα είναι από τις κορυφαίες ομάδες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Τότε σε κάθε αυλή σπιτιού, σε κάθε αυλή σχολείου τοποθετήθηκε μια μπασκέτα.

Είμαι ευγνώμων για αυτό που ζω σήμερα. Το θέμα δεν είναι η κατάκτηση τίτλων αλλά και άλλο πιο σημαντικό που θα σας αποκαλύψω σήμερα. Μια μέρα περπατούσα στη γειτονιά μου στη Θεσσαλονίκη και με σταμάτησε ένας κύριος. Νόμιζα ότι ήθελε μια αναμνηστική φωτογραφία ή ένα αυτόγραφο. Με φώναξε «Νίκο, Νίκο», έτσι με φωνάζουν.
Μου είπε «θέλω να σε ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου γιατί έσωσες τον γιο μου, του έκανες το μεγαλύτερο δώρο». Μετά μου εξήγησε ότι ο γιος του ήταν εθισμένος στα ναρκωτικά αλλά το ξεπέρασε, βρήκε το νόημα της ζωής κι έγινε αθλητής μπάσκετ. Θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές μου και τους συμπαίκτες μου στο Σίτον Χολ, τον σύλλογό μου τον Άρη Θεσσαλονίκης που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην καριέρα μου, τη γυναίκα μου και την κόρη μου Στέλλα».

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΓΙΑ ΓΚΑΛΗ

Υπόκλιση του Γιάννη Αντετοκούνμπο στον Νίκο Γκάλη για την κορυφαία διάκριση  να εισήχθη και επίσημα στο Naismith Memorial Basketball Hall of Fame:
«ΣΕΒΑΣΜΟΣ. Ελπίζω μια μέρα το όνομά μου να είναι δίπλα στο δικό σου», ήταν το μήνυμα του Ελληνα σταρ των Μιλγουόκι Μπακς στο Twitter, για το Νίκο Γκάλη.
Ολυμπιακός: ” Χωρίς εσένα το ελληνικό μπάσκετ δεν θα είχε γίνει ποτέ τόσο μεγάλο” 

Ο Ολυμπιακός, με ανάρτηση στο Facebook,αποθέωσε τον Νίκο Γκάλη, που εισήχθη και επίσημα στο Naismith Memorial Basketball Hall of Fame:
«Μεγάλε Νίκο Γκάλη σε ευχαριστούμε για όσα έχεις προσφέρει στο ελληνικό μπάσκετ. Είσαι η μεγαλύτερη προσωπικότητα που έχει αναδείξει το αγαπημένο μας άθλημα και η συνεισφορά σου στο μπάσκετ θα είναι πάντα αξεπέραστη. Χωρίς εσένα το ελληνικό μπάσκετ δεν θα είχε γίνει ποτέ τόσο μεγάλο. Η σημερινή μέρα είναι μια από τις πιο λαμπρές για όλους μας. ΑΞΙΟΣ».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: