Εκκωφαντική ησυχία! Ο προεκλογικός αγώνας στην Κύπρο δεν μας αφήνει να ακούμε…




Του Νίκου Αντωνιάδη* – Νέα Υόρκη 

“Φίλε, νιώθω ότι παίζεται ένα πολύ βρώμικο, υπόγειο παιχνίδι για να μην προκληθεί η Τουρκία. Η αποκοπή μέρους ερώτησης στην έδρα του ΟΗΕ (με τη φράση που αναφερόταν στις παραβιάσεις της Τουρκίας), η όλη (ήσυχη) συμπεριφορά Κύπρου και Ελλάδας, η αποσιοποίηση της δήλωσης Κοτζιά για το σαμποτάρισμα των Άγγλων στο Κραν Μοντανά (σε σχέση με την πρόταση Γκουτέρες), η στασιμότητα μας λόγω προεκλογικού και η όλη στάση του ΟΗΕ οδηγούν τα πράγματα σε “μπαμ”! Ανησυχώ για ακαριαία “λύση”! Τα πραγματα είναι πολύ άσχημα, ειδικά σε περιπτώσεις που επικρατεί τόσο εκκωφαντική ησυχια”!

Λίγο μετά που πήρα απάντηση από το φίλο: “εμείς δεν θα ησυχάσουμε ποτέ”, σκάει η πρόσκληση των Τούρκων προς το Νίκο Κοτζιά. Όντως, οι “καθηγητές” της επικοινωνίας ξέρουν πως να ξεγλυστρούν και να μεταφέρουν τις ευθύνες στο “θύμα”:

“Ας φέρουμε τον “κακό” Νίκο Κοτζιά εδώ, ας δείξουμε τη “θέληση” μας να λύσουμε το Κυπριακό με την προστασία των νέων μας S-400 και μετά που θα φύγει θα αρχίσουμε να τους βαράμε τα λαούτα. Αυτοί σίγουρα θα χορέψουν, έμαθαν πια!” (Νίκο Κοτζιά πόσα τραβάς κι εσύ για τη μαρτυρική μας πατρίδα;).

Και μετά, θα αρχίσει ένας χορός έξω από την Τουρκία, διεθνώς η Τουρκία θα “εξιλεωθεί” “μέσω” μας, και ειδικά μέσα στην Κύπρο και ο χορός θα κορυφωθεί με “σαμπάνιες” μιας και μια τέτοια επίσκεψη θα είναι άλλο ένα μέρος ενός “άδειου” προεκλογικού αγώνα.

Ο αγαπητός Σταύρος Μαλάς, τον οποίο εκτιμώ αφάνταστα θα “χαθεί” μέσα στην αδύνατη επικοινωνία του ΑΚΕΛ.

Το επιτελείο του Προέδρου μας θα συνεχίσει να αναδεικνύει “ανά υπουργείο” το έργο της κυβέρνησης και η “εκκωφαντική ησυχία του κυπριακού” θα μας φέρει στα Valentines, όπου ο Ακκιντζί θα μας ξαναγαπήσει και όπου τα έξι σημεία του Γκουτέρες θα είναι πλέον και επίσημα η νέα βάση του “νέου” Προέδρου που θα γίνει παλιός (όπως λέμε και στο στρατό). Γιατί παράλληλα, είναι μάλλον απίθανόν, οι Τούρκοι να φανούν μουνταλάδες (Μ. Ιγνατίου) για δεύτερη φορά και πρέπει να έχουν ήδη καταλάβει τι δεν έκαναν στο Κραν Μοντανά!

Όσον αφορά τον ενδιάμεσο, μέχρι να μιλήσουν όλοι και μέχρι να βγάλουν από τα συρτάρια μια εναλλακτική στρατηγική λύσης για εφαρμογή, οι εκλογές θα έχουν ήδη τελειώσει και το iphone 10 θα γίνει iphone 15 (εκλογές 2023).

Και οι Άγγλοι θα συνεχίσουν τη “σιωπή” τους, την ειρωνεία τους και το ελεεινό παιχνίδι τους, οι Τούρκοι θα έχουν χίλια μέτωπα εναντίον τους, εκτός από εμάς, ο Τραμπ θα συνεχίσει να μιλά “υπέρ” μας αλλά κανείς δεν θα παίρνει χαμπάρι πως να τον προσεγγίσει (σχετικό άρθρο ΕΔΩ), η Γερμανία θα έχει ήδη επανέλθει στην μετεκλογική ηρεμία που τη χαρακτηρίζει με τα μνημόνια να συνεχίσουν να σφάζουν τα πνευμόνια κι εμείς θα “ζήσουμε καλά κι αυτοί καλύτερα!”.

Α ρε βούρδουλας που μας χρειάζεται όπως λέει και ο αγαπητός Μιχάλης Ιγνατίου!

Υ.Γ. 1. Για μια εναλλακτική στρατηγική έγραψα πάμπολλες φορές, τόσο εγώ, όσο και αγαπητοί συνάδελφοι, όπου μέσα από αμέτρητες αναλύσεις γίνονται συγκεκριμένες εισηγήσεις.

Υ.Γ.2. Η Ομογένεια μπορεί να προσεγγίσει τον Τραμπ. Όμως πάνω σε ποια στρατηγική βάση θα στηριχτεί; Τόσα χρόνια παλεύει με το σύνθημα της “τουρκικής εισβολής και κατοχής”. Τι να πουν στον Τραμπ τώρα;

Υ.Γ.3. Πρόεδρε, αύριο στην ομιλία σου στον ΟΗΕ θα ρωτήσεις τους ξένους επικεφαλείς αν θα δέχονταν τον εισβολέα να τους εγγυάται με τον στρατό του;

Υ.Γ. 4. Νίκο Κοτζιά, η συνεισφορά σου είναι ανεκτίμητη. Όμως εδώ υπάρχει μια σημαντική απάντηση που (θεωρώ πως) πρέπει να δοθεί: Μελβούτ (Τσαβούσογλου), (ότ)αν φύγετε το στρατό και τις εγγυήσεις από την Κύπρο και όταν πάψετε να παραβιάζετε το FYR και την ΑΟΖ Κύπρου και Ελλάδας, τότε θα έρθω με τα πόδια σπίτι σου!

Υ.Γ.5. Δεν βρέθηκε ένας Χριστιανός να δώσει “όπλο” στον Τραμπ, ενημερώνοντας τον πως οι S-300 αγοράστηκαν από την Κύπρο με τη σύμφωνο γνώμη των ΗΠΑ; Γιατί αφήνουμε τον Ερντογάν να “σφυρίζει” στις ΗΠΑ ότι θέλει τη στιγμή που θα μπορούσαμε να το αξιοποιήσουμε προς όφελος μας (ερχόμενοι κοντά στον Τραμπ); σχετικό άρθρο http://mignatiou.com/2017/09/erntogan-pros-nato-tha-paroume-oti-theloume-fonazete-gia-tous-s-400-alla-otan-i-ellada-pire-s-300-den-ipate-tipota/

  • Νίκος Αντωνιάδης
    Σύμβουλος Πολιτικού Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας
    (Πολιτική Ανταγωνιστικότητα και Απόδοση)
    Μέλος του Αμερικανικού Συνδέσμου Πολιτικών Συμβούλων (AAPC)
    Προτεινόμενος για τα Βραβεία Μάρκετινγκ 2016 (ΑΜΑ)
    https://www.linkedin.com/in/nicolaosantoniades/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: