“Δεν θα θυσιάσουμε την Κύπρο”: Ηχηρή παρέμβαση Θεοχάρους στο Ευρωκοινοβούλιο




Η Ευρωβουλευτής του ECR και Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Δρ. Ελένη Θεοχάρους, στο πλαίσιο της συζήτησης που έλαβε χώρα εχθές σχετικά με τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, παρενέβη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, μιλώντας για τις ενταξιακές διαδικασίες, την προενταξιακή χρηματοδότηση και τον εκσυγχρονισμό της τελωνειακής ένωσης, ζητήματα αλληλένδετα και άκρως σημαντικά, όπως τόνισε η κα Θεοχάρους.

“Ο Ερντογάν δε νοιάζεται για τη διακοπή της ενταξιακής διαδικασίας, καίγεται όμως από την αναστολή της τελωνειακής ένωσης. Από την άλλη πλευρά, η ΕΕ αναβάθμισε την Τελωνειακή Ένωση, χωρίς η Τουρκία να έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Κυπριακή Δημοκρατία. Σας είχα προειδοποιήσει πολλές φορές για τις συνέπειες» υπενθύμισε η κα Θεοχάρους.
Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει και τις ευθύνες που φέρει η Κυπριακή Κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν αντέδρασε, αλλά και η ΕΕ που θέτει συχνά τα οικονομικά συμφέροντα πάνω από αρχές και αξίες.

“Με την τελωνειακή ένωση ο Ερντογάν δεν είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει σε εκδημοκρατισμό της χώρας του, ενώ ταυτόχρονα διευρύνει τις εμπορικές συναλλαγές του με την ΕΕ!” ξεκαθάρισε η κα Θεοχάρους, ενώ συμπλήρωσε ότι “Για τον λόγο αυτό συνεχίζει αδίστακτος την κατοχή της Κύπρου, επιβάλλει σταδιακά τους όρους του στην επίλυση του Κυπριακού και για αυτό η λύση θα απορριφθεί από τον Κυπριακό λαό, διότι θα είναι άδικη, ρατσιστική, ετεροβαρής και απάνθρωπη, ενώ θα συνιστά μια ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της Ένωσης”.

Τέλος, η κα Θεοχάρους επέμεινε ως προς τις βαρύτατες ευθύνες που φέρει η Ένωση για τη σημερινή κατάσταση στην Τουρκία και τόνισε “εμείς δε θα αποδεχθούμε να θυσιαστεί η Κύπρος, για να διατηρηθεί ένας γιγαντιαίος οικονομικός εταίρος για την Ένωση”.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 13/09/2017 11:47

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: