«Δεν κρατιέμαι να αγωνιστώ στο Παγκόσμιο» λέει ο Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας




Τον τίτλο που κατέκτησε στο προηγούμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής της Γλασκώβης, θέλει να υπερασπιστεί ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Μόντρεαλ. Η διοργάνωση αρχίζει τη Δευτέρα και ο Έλληνας Ολυμπιονίκης των κρίκων σε δηλώσεις του, τόνισε:

«Δεν κρατιέμαι να αγωνιστώ! Η εμφάνισή μου στη Γαλλία μου έδωσε τεράστια αυτοπεποίθηση, γιατί με μία τέτοια εκτέλεση δεν νομίζω ότι υπάρχει αντίπαλος να με ξεπεράσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο μεγαλύτερος αντίπαλος είναι ο εαυτός μου. Αυτό που χρειάζεται να κάνω, είναι να πετύχω ξανά μία ανάλογη εκτέλεση ή και ακόμα καλύτερη».

Για τους επικίνδυνους αντιπάλους, ο αθλητής του Δημήτρη Ράφτη στάθηκε στους… γνωστούς δύο: τον Βραζιλιάνο Αρτούρ Ζανέτι, «χρυσό» Ολυμπιονίκη του 2012 και «ασημένιο» του 2016, και τον Κινέζο Λιου Γιανγκ, παγκόσμιο πρωταθλητή του 2014 και κορυφαίο του προκριματικού πέρυσι στο Ρίο, ωστόσο ξεχώρισε και δύο Ευρωπαίους, τον Ρώσο Ντενίς Αμπλιάζιν, «χάλκινο» πέρυσι στο Ρίο αλλά απόντα από το φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, και τον Γάλλο Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ, ο οποίος πρόσφατα επανήλθε μετά από το διπλό κάταγμα κνήμης που είχε υποστεί στον προκριματικό των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Σέβομαι όλους τους υπόλοιπους αθλητές, αλλά θα δείξω μία ιδιαίτερη προσοχή στον Ζανέτι και στον Λιου Γιανγκ, που είναι πολύ δυνατοί, όπως επίσης στον Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ και τον Αμπλιάζιν, αλλά για ξεχωριστούς λόγους. Τον πρώτο για τη μαχητικότητά του και τον δεύτερο γιατί ήταν απών από το Ευρωπαϊκό και ξαναμπαίνει τώρα μετά τους Ολυμπιακούς του Ρίο. Θα τους παρατηρήσω προσεκτικά, τόσο στις προπονήσεις όσο βέβαια και στον προκριματικό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Πετρούνιας και οι υπόλοιποι Έλληνες αθλητές θα αγωνιστούν πρώτοι-πρώτοι στον προκριματικό, τη Δευτέρα (02/10) στις 10:00 τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδας), στοιχείο που ασφαλώς δεν είναι ευνοϊκό, όμως δεν του δημιουργεί ιδιαίτερο προβληματισμό: «Πάντοτε υπάρχει περισσότερο άγχος στον προκριματικό. Πριν από τον τελικό, αντίθετα, είμαι χαλαρός. Είναι αρνητικό, από πλευράς ώρας, το γεγονός ότι αγωνιζόμαστε στον πρώτο όμιλο του προκριματικού, στις 10 το πρωί. Και στο Ρίο, όμως, είχα αγωνιστεί ακόμα πιο νωρίς και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Αφού τα καταφέραμε στον προκριματικό των Ολυμπιακών Αγώνων, γιατί όχι και τώρα; Πιστεύω ότι με μία καλή εκτέλεση θα μπορέσουμε να “κλειδώσουμε” κατευθείαν τη θέση μας στην οκτάδα των φιναλίστ, χωρίς να μας απασχολεί τι θα συμβεί στους υπόλοιπους ομίλους».

Ο Βλάσης Μάρας είναι ο μοναδικός μέχρι σήμερα που έχει κατακτήσει δύο χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Θα απουσιάσει από αυτούς τους αγώνες και ευχήθηκε στον Πετρούνια να ισοφαρίσει το ρεκόρ του. «Το αξίζει γιατί δουλεύει σαν πραγματικός πρωταθλητής», τόνισε χαρακτηριστικά και πάνω σε αυτό ο Πετρούνιας είπε: «Ο τρόπος σκέψης μου είναι να ξεκινάμε κάθε φορά από την αρχή, σαν να μην έχουμε πετύχει τίποτε, ώστε να μην εφησυχάζω και να δουλεύω ακόμα πιο σκληρά. Αλλά και πέρα από την προπόνηση, όλα είναι θέμα ψυχολογίας και μυαλού. Το παν είναι να δώσεις στο σώμα σου τις εντολές να κάνει το κατάλληλο πρόγραμμα την κατάλληλη στιγμή. Το μυαλό είναι πιο δυνατό από οτιδήποτε άλλο. Εκείνο είναι που κατευθύνει και καθορίζει σε μεγάλο ποσοστό μία καλή εκτέλεση».

Τέλος, για την παρουσία του στο εντυπωσιακό στάδιο του Μόντρεαλ, που φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976 και έλαμψε το «αστέρι» της Νάντια Κομανέτσι, δήλωσε: «Ανυπομονώ να μπω σ? αυτό το στάδιο, που έχω δει ότι είναι ανατριχιαστικά ωραίο και μεγάλο! Έχει πίσω του μια βαριά ιστορία, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976. Δεν έχεις κάθε μέρα την ευκαιρία να αγωνιστείς σε τέτοιες συνθήκες».

Δημήτρης Βασιλόπουλος , ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: