Δεν υπάρχει “καλή διζωνική”, λέει το Κίνημα Αλληλεγγύη: Επίθεση για διαρροή εγγράφων




“Επειδή αποτελεί σχεδόν καθημερινό φαινόμενο να βλέπουν το φως της δημοσιότητας προβοκατόρικες ενέργειες που αποσκοπούν στο να πλήξουν το κύρος της συνεργασίας των δυνάμεων της αλλαγής, διαβεβαιώνουμε για πολλοστή φορά τις θέσεις μας”, αναφέρει το Κίνημα Αλληλεγγύη σε ανακοίνωσή του.

“Για εμάς δεν υπάρχει ούτε καλή Διζωνική, ούτε Διζωνική με σωστό περιεχόμενο, ούτε Διζωνική με κακό περιεχόμενο.
Η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία είναι μια λύση ξεπερασμένη, που δεν μπόρεσε για δεκαετίες να συμφωνηθεί και να εφαρμοστεί παρά τις συνεχείς τραγικές υποχωρήσεις της πλευράς μας.

“Αγωνιζόμαστε για την κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των πολιτικών δικαιωμάτων, των τεσσάρων ευρωπαϊκών ελευθεριών, των αρχών και αξιών της ΕΕ, του ευρωπαϊκού κεκτημένου για τον κάθε νόμιμο κύπριο πολίτη σε όλη την επικράτεια του νησιού.

“Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε ελευθερία εγκατάστασης ξένων πολιτών τη στιγμή που θα αποστερείται από το λαό μας, ούτε κατάργηση του αναπαλλοτρίωτου δικαιώματος της ιδιοκτησίας.

“Τα «απόρρητα» έγγραφα τα οποία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν έδωσε κατά τις συνεδρίες του Εθνικού Συμβουλίου για λόγους εμπιστοσύνης, εμφανίζεται τώρα να τα δίνει στον κάθε τυχάρπαστο ή στον ΓΓ του ΑΚΕΛ, τον κ. Άντρο Κυπριανού.

“Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι θα τα δώσει τελικά στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, ωστόσο θα θέλαμε να τον ενημερώσουμε ότι κατόπιν εορτής και αφού τα έδωσε όπως είπε ο ίδιος ο Πρόεδρος σε πολιτικούς και δημοσιογράφους, δεν τα θέλουμε πια.

Είναι σαφές ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημερώνει κρυφά μια ελίτ την οποία ο ίδιος επιλέγει. Είναι σαφές επίσης ότι λέει ότι θέλει, σε όσους θέλει, όποτε ίδιος το θέλει.
¨
¨Τα «απόρρητα» έγγραφα μπορούμε πλέον να τα βρούμε από τον καθένα, διότι αυτοί δεν τα χειρίστηκαν ως απόρρητα έγγραφα του κράτους αλλά τα δημοσιοποίησαν.

“Μετά τη δημοσιοποίηση των εγγράφων ελπίζουμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να καταλάβει με ποιους έχει να κάνει”, καταλήγει.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 04/09/2017 14:58

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: