Δεν δίνει τα αποθεματικά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, λέει ο Τζιτζικώστας




«Δεν υπάρχει κανένα αποθεματικό που μπορεί να φύγει από τα ταμεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για να πάει οπουδήποτε. Είναι μόνο για έργα που θα βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής και την καθημερινότητα των πολιτών της».

Αυτό τόνισε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου με αφορμή την έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ, που έχει οριστεί για αύριο Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, καθώς σύμφωνα με Ένωση βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια για την δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των δήμων.

«Αυτό μπορώ να το εκλάβω ως ανέκδοτο μόνο, γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι σοβαρά μια κυβέρνηση, η όποια κυβέρνηση θα συζητήσει εκ νέου να βάλει “χέρι” στα αποθεματικά των περιφερειών και των δήμων», είπε. Παράλληλα, επισήμανε ότι τα χρήματα των αυτοδιοικήσεων είναι όλα προκαθορισμένα και δεν υπάρχουν αποθεματικά με την έννοια ότι είναι χρήματα που κάθονται και δεν αξιοποιούνται. «Είναι χρήματα που έχουν δρομολογηθεί προκειμένου να γίνουν συγκεκριμένα έργα», προσέθεσε.

Απαντώντας, εξάλλου, σε ερώτηση για τον ΟΑΣΘ επανέλαβε τη θέση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας λέγοντας: «Πιστεύουμε στην ιδιωτική πρωτοβουλία και ελεύθερη οικονομία, γι΄ αυτό και καταθέσαμε την πρότασή μας που ήταν και παραμένει, ότι θα πρέπει για τις αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη να γίνει ένας ανοιχτός διεθνής διαγωνισμός που θα μπορούν να μετέχουν όσοι μπορούν και όσοι το επιθυμούν. Έτσι θα μπορέσει να προκύψει τελικά ένα σχήμα ιδιωτών. Όλη η Ευρώπη και ο δυτικός κόσμος κινείται στην κατεύθυνση αυτή».

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

19/09/2017 15:35
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: