Δάνειο 150 εκατ. ευρώ υπέγραψαν η Ευρ. Τράπεζα Επενδύσεων και η Eurobank για επενδύσεις ΜμΕ




Δανειακή σύμβαση, ύψους 150 εκατ. ευρώ, για τη χρηματοδότηση επιλέξιμων επενδυτικών σχεδίων από μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης στην Ελλάδα υπέγραψαν η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και η Eurobank. Μέσω αυτής της πιστωτικής γραμμής, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης, οι οποίες δραστηριοποιούνται στη γεωργία, τον τουρισμό, τη μεταποίηση, τις υπηρεσίες και σε άλλους τομείς, θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν με επενδυτικά δάνεια ή και δάνεια κεφαλαίου κίνησης.

Αυτό είναι το δεύτερο δάνειο που υπογράφεται από την ΕΤΕπ και τη Eurobank, στο πλαίσιο της πιστωτικής γραμμής «Δάνεια για ΜμΕ και επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης», ύψους 1 δισ. ευρώ, προς τις ελληνικές τράπεζες. Το πρώτο υπογράφηκε τον Σεπτέμβριο του 2016, ήταν ύψους 100 εκατ. ευρώ και απορροφήθηκε πλήρως.

Όπως η προηγούμενη δανειακή σύμβαση που υπογράφηκε με τη Eurobank, και η νέα (δανειακή σύμβαση) συμπεριλαμβάνει την πρωτοβουλία της ΕΤΕπ«Δεξιότητες και θέσεις απασχόλησης-Επενδύοντας για τους νέους», μέσω της οποίας προσφέρονται ανταγωνιστικά επιτόκια και πρόσθετα χρηματοδοτικά πλεονεκτήματα στις επιχειρήσεις που προάγουν την απασχόληση των νέων.

Η συμφωνία, όπως τονίζει η Eurobank, θα συμβάλλει ενεργά και αποφασιστικά στην ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, τη δημιουργία βιώσιμης ανάπτυξης και τη στήριξη της απασχόλησης των νέων.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ και υπεύθυνος για την πιστωτική γραμμή προς την Ελλάδα, Τζόναθαν Τέιλορ (Jonathan Taylor) δήλωσε σχετικά: «Αυτό το δάνειο προς τη Eurobank σηματοδοτεί τη συνέχιση της μακρόχρονης συνεργασίας της ΕΤΕπ με τις ελληνικές τράπεζες, μέσω της οποίας βελτιώνουμε από κοινού την πρόσβαση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σε χρηματοδότηση, και παρέχει περαιτέρω στήριξη στην πραγματική οικονομία. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι μέρος αυτού του δανείου αναμένεται να διατίθεται υπό την πρωτοβουλία “Δεξιότητες και θέσεις απασχόλησης-Επενδύσεις για τους νέους» για εταιρίες που υποστηρίζουν την απασχόληση των νέων. Η ΕΤΕπ παραμένει δεσμευμένη στην υποστήριξη της ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα και της επένδυσης σε νέους ανθρώπους. Αυτές οι παράμετροι είναι μεταξύ των βασικών στόχων όσον αφορά τη δραστηριοποίησή μας στην Ελλάδα».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, ανέφερε: «Η σημερινή συμφωνία αναδεικνύει τη συμβολή της μακρόχρονης συνεργασίας ΕΤΕπ-Eurobank, στην εθνική προσπάθεια για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας. Το νέο δάνειο από την ΕΤΕπ ενισχύει περαιτέρω τη στρατηγική επιλογή της Eurobank να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τις επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, συμβάλλουμε στην επιτυχία της πρωτοβουλίας της ΕΤΕπ “Δεξιότητες και θέσεις απασχόλησης-Επενδύσεις για τους νέους”, η οποία βοηθά την Ελλάδα να αντιμετωπίσει την πρόκληση της διαρροής ανθρώπινου κεφαλαίου μέσα από τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης για τους νέους που αναζητούν εργασία. Οι ελληνικές τράπεζες, σήμερα, έχουν τη βούληση και τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία και έχουν συσσωρεύσει πολύτιμη τεχνογνωσία, ώστε να συμβάλουν αποφασιστικά στην υλοποίηση μεγάλων, αλλά και μικρότερων, επενδυτικών σχεδίων.

Aλ.Λιδωρίκης , ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: