Χωρίς τους γνωστούς φρουρούς του έφτασε στη Νέα Υόρκη ο Ερντογάν: Όχι από τον Τραμπ;




Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν έφτασε στη Νέα Υόρκη, αλλά χωρίς τους σωματοφύλακές του, που δημιούργησαν τα απαράδεκτα και θλιβερά επεισόδια στην Ουάσιγκτον τον περασμένο Μάιο, πληροφόρησαν Τούρκοι δημοσιογράφοι.

Οι περισσότεροι εκ των φρουρών του καταζητούνται από τις αμερικανικές αρχές και εάν συλληφθούν τα δικαστούν για τον ξυλοδαρμό αθώων διαδηλωτών, Κούρδων και Αρμενίων, που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο κ. Ερντογάν διαμένει στο ξενοδοχείο Peninsula, στην 55η οδό στο Μανχάταν. Τον συνοδεύουν η σύζυγός του Εμινέ και πλήθος συνεργατών του. Θα αντιπροσωπεύσει τη χώρα του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε συνάντηση με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ αλλά η απάντηση δεν ήταν θετική, αν και συνεχίζεται η προσπάθεια για τετ-α-τετ συνάντηση με αφορμή τη Συρία. Έχει πάντως ενδιαφέρον η αντίδραση του Αμερικανού προέδρου όταν υποδεχθεί τον κ. Ερντογάν στην δεξίωση που θα παραθέσει στους ξένους ηγέτες, ενημέρωσαν Τούρκοι δημοσιογράφοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: