Άρχισε η κατάθεση του γιου του προέδρου Τραμπ στην Επιτροπή Δικαστικών Θεμάτων της Γερουσίας




Ο μεγαλύτερος γιος του Αμερικανού πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε σήμερα, κεκλεισμένων των θυρών, την κατάθεσή του στην επιτροπή του Κογκρέσου που ερευνά τις φερόμενες “παρεμβάσεις” της Ρωσίας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ μπήκε κατευθείαν στο υπόγειο του Καπιτωλίου, χωρίς να τον δουν οι φωτορεπόρτερ, προκειμένου να συναντηθεί με τα μέλη της Επιτροπής Δικαστικών Θεμάτων της Γερουσίας. Πρόκειται για μία από τις επιτροπές του Κογκρέσου που ερευνούν τις ρωσικές παρεμβάσεις στην προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ.

Κεκλεισμένων των θυρών είχε καταθέσει τον Ιούλιο και ο γαμπρός του προέδρου Τραμπ, ο Τζάρεντ Κούσνερ, για τους δεσμούς του προεκλογικού επιτελείου του Ρεπουμπλικανού πολιτικού με τη Ρωσία. Η κατάθεση εκείνη είχε δοθεί στις Επιτροπές Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας.

Ο 39χρονος γιος του προέδρου είχε παραδεχτεί τον Ιούλιο ότι πέρσι το καλοκαίρι συναντήθηκε με μια Ρωσίδα δικηγόρο, η οποία του παρουσιάστηκε ως εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης και υποτίθεται ότι είχε στην κατοχή της πληροφορίες που θα μπορούσαν να βλάψουν τη Χίλαρι Κλίντον, την αντίπαλο του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές. Τόσο ο Αμερικανός πρόεδρος όσο και το Κρεμλίνο αρνούνται ότι υπήρξε οποιουδήποτε είδους “συνεργασία” μεταξύ τους.

Παράλληλα με τις Επιτροπές αυτές, η υπόθεση διερευνάται και από τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΔΩ

07/09/2017 17:34
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Ουάσινγκτον

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: