Απειλείται η Αμερική: Μετά την Ίρμα, ο Χοσέ και η τροπική καταιγίδα Κάτια ενισχύθηκαν σε κυκλώνες




Η τροπική καταιγίδα Χοσέ, η οποία κατευθύνεται προς την Καραϊβική, ενισχύθηκε σε κυκλώνα χθες Τετάρτη και ενδέχεται η ένταση του φαινομένου να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, φθάνοντας στην κατηγορία 3 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον αύριο Παρασκευή, ανακοίνωσε το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC).

Το «μάτι» του κυκλώνα βρίσκεται 1.675 χιλιόμετρα ανατολικά των Μικρών Αντιλλών, με ανέμους 120 χλμ. την ώρα (σ.σ. κατηγορία 1) και μετακινείται 26 χιλιόμετρα ανά ώρα προς δυτικά-βορειοδυτικά, σύμφωνα με νεότερο δελτίο του NHC στις 00:00 (ώρα Ελλάδας).

Οι Μικρές Αντίλλες ήδη πλήττονται από τον κυκλώνα Ίρμα —κατηγορίας 5— ο οποίος απειλεί τα νησιά της Καραϊβικής και τη Φλόριντα.

Παράλληλα και η τροπική καταιγίδα Κάτια μετατράπηκε σε κυκλώνα στον Κόλπο του Μεξικού, ανακοίνωσαν οι αμερικανοί μετεωρολόγοι.

Ο νέος κυκλώνας απέχει 295 χλμ. ανατολικά του Ταμπίκο του Μεξικού, με ανέμους μέγιστης ταχύτητας 120 χλμ. ανά ώρα. Αναμένεται να ενισχυθεί μέσα στις επόμενες 48 ώρες, σύμφωνα με το NHC.

Τα μοντέλα των αμερικανών μετεωρολόγων πάντως υποδεικνύου ότι αυτός ο κυκλώνας θα παραμείνει στο νότιο τμήμα του Κόλπου τις επόμενες ημέρες.

ΣΑΡΩΝΕΙ Η ΙΡΜΑ: ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ… ΕΔΩ

07/09/2017 00:27
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
Μαϊάμι, United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: