“Ανάπτυξη, αλληλεγγύη και δημοκρατία” το τρίπτυχο που θα στηριχθεί το σχέδιο εξόδου από την κρίση, είπε ο κ. Μητσοτάκης στην ΟΚΕ




«Στη ΔΕΘ δεν προτίθεμαι να επαναλάβω τα σφάλματα του παρελθόντος, να προδικάσω, δηλαδή, ένα πλέγμα ακοστολόγητων και μαξιμαλιστικών προτάσεων μόνο και μόνο για να είμαι αρεστός και ευχάριστος στο εθνικό ακροατήριο», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντηση που είχε με μέλη της ΟΚΕ (Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή). Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επαφών που κάνει ο πρόεδρος της ΝΔ ενόψει της ΔΕΘ και ενός, όπως είπε, εξαιρετικά διευρυμένου κοινωνικού διαλόγου.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, έχει ήδη συναντηθεί με τους κοινωνικούς εταίρους αλλά και με πολλούς εκπροσώπους εργοδοτών, εργαζομένων και με μέλη της κοινωνίας των πολιτών προκειμένου να ακούσει τις απόψεις τους, τα προβλήματά τους, τους προβληματισμούς τους, «και να μπορέσουμε με αυτόν τον τρόπο να συνθέσουμε ιδέες και απόψεις».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή είναι ένα θεσμοθετημένο βήμα διαλόγου και σύνθεσης. «Διαλόγου και σύνθεσης που απαιτούν καλή διάθεση, αμοιβαίο σεβασμό στις απόψεις των διαφορετικών μελών και εστίαση στο μέλλον και όχι στο παρελθόν.

Η δική μας πρόκληση για την επόμενη μέρα είναι να προτείνουμε ένα νέο σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση, το οποίο θα αντιμετωπίζει και τις τρεις πτυχές του διαλόγου που και εσείς πάντα τονίζετε στα δικά σας έντυπα: την ανάπτυξη, την αλληλεγγύη και τη δημοκρατία», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε:

«Θα μιλήσουμε για βιώσιμη ανάπτυξη που δεν θα αφήνει κανέναν πίσω. Θα τονίσουμε το γεγονός ότι καμία κοινωνία δεν μπορεί να λειτουργήσει εάν δεν προστατεύει πρώτα- πρώτα τους πιο αδύναμους. Και θα τονίσουμε ότι τίποτα στη Δημοκρατία δεν είναι δεδομένο. Ότι οι θεσμοί της δημοκρατίας πρέπει να υποστηρίζονται και να ενισχύονται. Το δέντρο της δημοκρατίας θέλει διαρκές πότισμα.

Άρα θεωρώ ότι τα βασικά ζητήματα τα οποία θέτετε στην ατζέντα της συζήτησης είναι πολύ κοντά και στον δικό μας το βηματισμό. Σωστά επισημάνατε ότι η διαμόρφωση πολιτικής δεν γίνεται μόνο με συνθέσεις, αλλά και με δύσκολες επιλογές. Όμως, στη σημερινή εποχή δεν είναι εύκολο να είναι κανείς αρεστός σε όλους. Και αν είναι αρεστός σε όλους, μάλλον θα σταματήσει να είναι χρήσιμος».

Με έμφαση σημείωσε ότι αυτό που ζητούν οι Έλληνες σήμερα είναι τεκμηριωμένες και συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες μπορεί μερικές φορές να συνεπάγονται και ορισμένες δύσκολες επιλογές. «Αυτό θα κάνουμε στη ΔΕΘ Αυτό θα κάνουμε και στη συνέχεια, καθώς θα ξεδιπλώνουμε, με μεγαλύτερη λεπτομέρεια, τον προγραμματικό μας λόγο. Και σ’ αυτόν το συνεχή διάλογο να γνωρίζετε ότι είστε πάντα σταθεροί και εξαιρετικά αξιόπιστοι συνομιλητές», κατέληξε στην εισήγησή του ο πρόεδρος της ΝΔ.

Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα

06/09/2017 19:21
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ν. Αρμένης
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: